OLIMPIA MELINTE:”Orice faptă de-a noastră ni se întoarce!”

Fragilitate și un strop din „elementul zână', candoare și o boare aproape insesizabilă de „femme fatale', apoi brusc descoperi o eroină în puterea cuvântului actoricesc și numaidecât o vezi cum se transformă în eterna prietenă, caldă și sinceră, cum doar actrițele născute să fie actrițe știu să fie… Olimpia Melinte, o zeiță a artei actorului demnă de atingerea lui Melpomene.

CT7A1248SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

De la debutul din filmul lui Mircea Daneliuc ai uluit cu talentul tău. Este ceva primit la naștere, este o ambiție șlefuită, este o latură a personalității tale? De unde vine talentul unui actor, atunci când vine?
Cu timpul mi se confirmă tot mai clar că nu e vorba de talent, ci de muncă, dedicare și pasiune. Cred că oricine poate să facă meseria asta dacă își dorește, sigur că pentru asta ar fi bine să ai uneltele potrivite, niște dascăli care să-ți șlefuiască mintea, așa cum frumos ai spus, și un corp care să știe cum să răspundă la stimuli.

Ai jucat în producții internaționale, ești apreciată și cunoscută în branșă. Cum se lucrează în străinătate, cum se lucrează la noi? Există diferențe?
Aș putea spune că lucrurile s-au echilibrat și că azi nu e mare diferență dacă faci film aici sau prin Europa. Ce au ei
în plus sunt bugetele și un cult pentru actor care la noi nu prea există, s-a pierdut odată cu marii regizori care ne-au părăsit.

Personajele pe care le interpretezi îți pot lăsa angoase în viața ta de zi cu zi? Rolul din VLAD a evoluat precum o electrocardiogramă. Este obositor, nu pentru actrița Olimpia Melinte, ci pentru omul Olimpia?
Da, uneori poate fi obositor. Creierul nu prea știe să facă diferența între momentul în care ești pe set și cel în care ești acasă la tine și mai păstrează din momentele trăite în fața camerelor. Dar chiar și așa îmi place să sondez adânc în ființa mea pentru a descoperi noi și noi resurse, personaje și idei ce ar putea lua naștere în fața camerelor.

Consideri că viața unei femei este un slalom printre obstacole care lasă urme mai târziu în viață?
Nu, asta cred că e mai degrabă o frază potrivită pentru Eliza. Cred că viața unei femei este pe cât de frumoasă, simplă sau complicată și-o face singură. La fel ca și viața unui bărbat. Dar ce avem noi în plus este instinctul matern și darul unic de a fi mame, iar pentru asta dacă ar fi să mă nasc din nou și aș putea alege, aș alege să fiu tot femeie.

Revenind la VLAD, tu crezi în karmă? Crezi că nimeni nu scapă nepedepsit, iar „karma never loses an adress?'
Da, cred în ideea că dacă semeni bine primești bine, așa că o fi karma sau nu, cred că orice faptă de-a noastră ni se poate întoarce.

Cum ai simțit evoluția personajului tău, Eliza, te-a luat și te-a purtat pe unde a vrut sau ai ținut mereu hățurile? Personalitatea ta melan-colică a dus o luptă interioară cu cea a Elizei?
Cu Eliza am fost mereu la limită, ori o mare admirație pentru curajul ei, ori respingere și nemulțumire față de faptele ei. Dar oricum ar fi, a fost poate cel mai complex și interesant personaj pe care l-am întâlnit până acum, care a fost de prea multe ori pe marginea prăpastiei și care a reușit să-și revină miraculos. Nu-mi place să-mi judec personajele, le iubesc așa cum sunt, și cu bune și cu rele, iar Eliza Dragomir rămâne un simbol al feminității și al capacității noastre de a trece peste orice, oricât de greu și de dureros ar fi.

Spuneai într-un interviu mai vechi că nu-ți consumi energia căutând să devii ținta tabloidelor sau vănător la like-uri și de followers. Realitatea momentului a surprins neplăcut multă lume. Cumva, criteriile se fac astăzi după numărul de like-uri, reach, followers etc. Este, crezi, o nouă paradigmă a valorilor? Cei care au stat cuminți la locul lor au avut mai mult de pierdut decât de câștigat?
Depinde ce înseamnă câștig pentru fiecare. Mie îmi face plăcere să mă joc pe Instagram în stories, de exemplu, dar o fac doar când am chef și dacă am chef și timp. N-am făcut din asta o treabă obligatorie ca să îmi crească numărul de urmăritori, așa cum se practică. Oricum, prefer să trăiesc în realitatea imediată, din cauza asta uit mereu să fac poze la diferite situații „instagramabile' pentru că sunt prea prinsă de moment. Și uneori îmi dau seama după că ar fi fost o ipostază de succes pe pereții Internetului. Nu cred că sunt nici prea cuminte, nici prea vocală, le fac pe toate cu măsură și încerc să nu mă pierd în lumea virtuală!

Ești mama lui Sasha și-a lui Ingrid. Ce-au schimbat cei doi copii în viața voastră de cuplu?
Ne-au echilibrat și ne-au făcut să ne bucurăm și mai mult de timpul împreună. Acum Ingrid are doar 7 luni și descoperă lumea cu fiecare nouă zi, iar noi suntem cu toții fascinați de ea, iar Sasha în clasa întâi este plin de entuziasm și energie.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
O mică vacanță undeva la soare. În rest, muncă pentru teza de doctorat, un lungmetraj în pregătire și atâtea visuri de împlinit…

Interviu realizat de Florentina Mușat

Citeste și:

Adina Buzatu: Femeile acceptă cu greu sinceritatea, au idei preconcepute și de multe ori nu sunt deschise la schimbare'

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Interviurile Avantaje