Ochii înroșiți – cum scapi de acest aspect neplăcut și nedorit?

Ochii înroșiți sunt o problemă frecventă de sănătate. Uneori, aspectul nedorit este dublat de o senzație neplăcută de usturime. Ce cauzează și cum putem scăpa de acest disconfort?

În contextul actual, ochii înroșiți pot avea numeroase justificări. Faptul că fiecare dintre noi petrece mai mult timp decât înainte concentrându-și privirea asupra unui ecran poate fi cea mai la îndemână explicație.

Însă există și alte posibile cauze. Printre acestea, cel mai des întâlnite sunt următoarele. Dacă ești o persoană alergică, înroșirea ochilor este un simptom întâlnit frecvent. Dacă petreci mai mult timp într-un mediu uscat sau unul în care se fumează mult, și acesta accentuează înroșirea ochilor. Și, nu în cele din urmă, faptul că ne concentrăm mai mult timp privirea asupra unui obiect, fără a mai clipi, și acest lucru poate duce la o privire… înroșită.

Ochii înroșiți – ce se întâmplă, de fapt?

Când ochii se înroșesc, de fapt, vasele de sânge se dilată, ca urmare a contextelor prezentate mai devreme. În același timp, se poate întâmpla și ca un vas mic de sânge, aflat sub cojunctivă, să se rupă. Tocmai de aceea, când nu știi exact cauza înroșirii ochilor, cel mai bine este să te adresezi un medic oftalmolog.

Acesta este singurul în măsură să stabilească nu doar cauza exactă, ci și cel mai bun tratament.

Dacă înroșirea ochilor are legătură cu suprasolicitarea privirii sau cu anumiți factori alergeni, poți apela la picăturile din farmacii. Acestea conțin anumite substanțe vasoconstrictoare, însă și acestea ar trebui să fie folosite la recomandarea medicului. Asta pentru că, folosite pe o perioadă mai lungă de timp, paradoxal, poate provoca o intensitate mai mare a roșeții ochilor.

Ceea ce, cu siguranță, putem face, până la vizita la medic este să:

– nu uităm să clipim, atunci când suntem concentrați asupra unui ecran sau text;

– să reducem timpul petrecut în fața ecranelor. Dacă jobul impune acest lucru, folosește ochelari pe protecție;

– evită mediile în care se fumează sau aerisește bine încăperile;

 

Citește și: Ce semințe ne mențin organismul sănătos?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate