Oana Băluță, Femeia Anului 2012 pentru Proiecte de advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
Este una dintre cel mai active militante pentru drepturile femeilor în România, implicată în activitatea mai multor organizaţii nonguvernamentale care luptă împotriva violenței domestice.

De numele ei se leagă campania „Eu sunt machiată. Ea poate nu. Ajunge!', pentru a atrage atenţia că violenţa împotriva femeilor nu este o experienţă pur şi simplu întâmplătoare, ci că avem de-a face cu un fenomen social, precum și mobilizarea societății civile din România în cadrul evenimentului „One Billion Rising', demarat la nivel mondial pentru a atrage atenţia că 1 din 3 femei este victimă a violenţei de orice fel.

Este conferențiar universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti, și organizează ateliere şi mese rotunde pentru studenţii de la Știinţe politice şi Jurnalism, pentru a înţelege că drepturile femeilor nu trebuie să se oprească la uşa casei şi pentru ca atunci cand scriu în redacţii să nu tabloidizeze violenţa împotriva femeilor.

Categoria Proiecte de advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor a fost propusă și susținută de AVON Campania Respectului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro