Oamenii de știință au descoperit de ce cancerul pancreatic se răspândește cu o viteză alarmantă. Descoperirea ar putea fi cheia pentru vindecare

Cancerul pancreatic are cele mai scăzute rate de supraviețuire dintre toate cancerele. De-a lungul anilor, acesta a fost ținta multor studii și cercetări, mai ales din cauza faptului că statisticile au scos la iveală numărul tot mai mare de îmbolnăviri la nivel mondial.

Cercetătorii din Marea Britanie și Statele Unite au descoperit date noi și importante asupra modului în care cancerul pancreatic se răspândește în corpul uman. Munca lor a deschis calea pentru potențiale noi tratamente pentru una dintre cele mai mortale boli din lume.

Cum se răspândește cancerul pancreatic?

Echipa de medici a descoperit că neoplasmul pancreatic poate dezactiva moleculele unei gene critice din cauza căreia boala se răspândește cu o viteză alarmantă. În momentul în care această moleculă este scoasă din joc, lupta organismului împotriva cancerului pancreatic devine nulă. Se știe deja că este cancerul cu cele mai scăzute rate de supraviețuire dintre toate cancerele.

În momentul de față acesta se situează pe locul al 12-lea la cel mai frecvent cancer la nivel global, cu peste jumătate de milion de cazuri noi în fiecare an. Boala este renumită pentru prognosticul său prost, majoritatea pacienților cedând în decurs de trei luni de la diagnosticare.

Printre victimele cunoscute se numără Alan Rickman, John Hurt, Steve Jobs și Patrick Swayze.

Dr. Maria Hatziapostolou de la Centrul de Cercetare a Cancerului John van Geest de la Universitatea Nottingham Trent a declarat pentru The Guardian: „Această cercetare a oferit noi înțelegeri și informații despre modul în care se comportă cancerul pancreatic. Sperăm că va ajuta la deschiderea drumului pentru potențiale noi tratamente în viitor'.

Cancerul pancreatic declanșează metilarea ADN-ului

Studiul, publicat în revista Gastro Hep Advances, a implicat analiza atât a probelor de țesut pancreatic sănătos, cât și a celor canceroase. Cercetătorii au identificat că tumorile pancreatice declanșează metilarea ADN-ului, un proces care oprește moleculele din gena HNF4A. Această genă este esențială pentru buna funcționare a multor organe, dar cancerul pancreatic îi poate dezactiva beneficiile, ducând la creșterea rapidă a tumorii. „Pierderea genei HNF4A conduce la dezvoltarea și agresivitatea cancerului pancreatic și acum știm că se corelează cu supraviețuirea slabă a pacientului', a adăugat dr. Hatziapostolou.

Proiectul a inclus oameni de știință de la Universitatea din Nottingham, Universitatea Stanford, Universitatea din California și Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Ceaiuri periculoase pentru sănătate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate