Oamenii ar trebui să renunțe la coroanele de flori depuse pe morminte: „Nu ajută nici familia nici sufletul decedatului”

Coroanele de flori sunt un mod frumos și tradițional de a-ți arăta condoleanțe atunci când pierzi o persoană dragă. Chiar și cele mai vechi civilizații au folosit florile ca decorațiuni și binecuvântări funerare.

Cu toate acestea, un preot paroh din Slimnic, județul Sibiu, susține că oamenii care vor să aducă un omagiu persoanei decedate ar putea înlocui aceste coroane cu un mic ajutor financiar către familia îndoliată.

George Piț, preotul paroh din Slimnic, este de părere că un ajutor bănesc pentru familia decedatului sub forma unei donații ar fi mult mai oportun decât acele coroane funerare pentru a ușura situația având în vedere numeroasele cheltuieli pe care le implică ritualul înmormântării.

„Luarea unei decizii în ce privește coroanele aduse la înmormântarea celor decedați și înlocuirea acestora cu un ajutor financiar pentru familie. Luând în considerare că există mai multe parohii sau comunități care au decis înlocuirea coroanelor de la înmormântare cu un ajutor financiar oferit familiei îndoliate, se pune în discuție dacă este oportun ca și în comuna Slimnic să propunem cu începere din 2022, obiceiul înlocuirii coroanelor cu un mic ajutor material', a scris preotul paroh George Piț pe Facebook.

Potrivit acestuia, există numeroase motive pentru care această propunere în ceea ce privește coroanele de flori ar trebui pusă în aplicare.

„Sunt bani arși, nu ajută cu nimic familia îndoliată, nici sufletul decedatului, dar poate cel mai solid argument este acela că aceste coroane după trei-patru săptămâni trebuie aprinse la groapa de gunoi, iar dacă sunt și din plastic acestea emană un fum înecăcios prin care se poluează aerul pe care îl respirăm. Eliminăm astfel si poluarea, care este un aspect foarte important', a mai spus preotul din Slimnic, potrivit oradesibiu.ro.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri