O tânără mamă a vrut să-și ia viața din cauza Covid-19: „Am scris două bilete de adio, am luat un cuţit şi…”

Pandemia COVID-19 este o provocare globală care nu se limitează doar la consecințele fizice, ci și la un grad semnificativ de criză de sănătate mintală. Autovătămarea și sinuciderea sunt efectele sale extreme.

Sinuciderea și autovătămarea sunt o problemă gravă de sănătate publică. Cu toate acestea, poate fi prevenit cu intervenții în timp util, bazate pe dovezi și adesea cu costuri reduse. În fiecare an, aproximativ 800.000 de oameni se sinucid și mulți alții încearcă. Studii recente efectuate în timpul pandemiei de coronavirus au relevat un nivel ridicat de stres, anxietate și depresie.

O femeie din județul Ialomița, în vârstă de 38 de ani, și-a făcut un test de depistare a noului coronavirus acasă și a ieșit pozitiv. În urma acestui rezultat, tânăra mamă a doi copii a fost devastată și a vrut să-și ia viața.

„De un an şi jumătate am trăit cu frică de COVID. Că eu sau familia s-ar putea infecta şi ne-am sfârşi. Dacă la început temerile au fost de mică intentitate, ulterior acestea s-au amplificat. Am ajuns să nu mai pot închide un ochi şi să-mi fie frică de fiecare persoană pe care o întâlneam. Apogeul stărilor de groază au fost atinse astă-vară când soţul meu a fost confirmat pozitiv cu COVID.

Am reuşit să trecem cu bine peste perioada de izolare, nici eu, şi nici copiii nu ne-am infectat. Menţionez că noi, ca şi adulţi ne-am vaccinat anti-COVID, însă spaimele mele creşteau pe zi ce trece. Nu aveam decât un singur gând: că voi muri infectată cu COVID-19. De atunci am început să mă simt psihic tot mai rău', a povestit femeia, potrivit Adevărul.

Pandemia de Covid-19 conduce către o nouă pandemie

Tânăra Ioana C. a evitat să discute cu un specialist despre această temere care pusese stăpânire pe mintea și pe sufletul ei și a decis să încheie socotelile cu viața.

„M-am gândit iniţial, ca să nu expun copiii unui şoc, să mă sinucid în baia de la serviciu. Nu am avut curajul, aşa că mi-a venit ideea să mă omor în apropierea casei. La început eram foarte convinsă că e bine să fac acest lucru, şi pe măsură ce zilelele treceau, doar acest gând mă stăpânea.

Dezastrul a venit într-o zi de sâmbătă, după ce mi-am făcut un test COVID acasă şi a ieşit pozitiv. Aveam oarece stări de rău, o tuse uşoară, nişte frisoane şi îmi pierdusem gustul. Am scris două bilete de adio, am luat un cuţit şi am plecat de acasă. Copiii dormeau dormeau. Le-am scris să deschidă televizorul când se trezesc şi să stea cuminţi în casă. Soţul era plecat', a mai spus Ioana.

Se spune că fiecare dintre noi are un înger păzitor care poate apărea de nicăieri. La fel s-a întâmplat și în cazul Ioanei, salvarea sa fiind o vecină care a găsit-o zăcând într-o baltă de sânge aproape inconștientă. Aceasta a sunat la 112, iar femeia a fost preluată de ambulanța care a dus-o la spital pentru a-i acorda îngrijirile necesare. Din fericire, rănile pe care și le-a provocat nu i-au afectat funcțiile vitale. În prezent, tânăra este sub tratament medicamentos recomandat de un psihiatru de la Spitalul Alexandru Obregia.

„Simţeam sângele care şiroia din mâini. Mi s-a făcut brusc somn, era o moleşeala amestecată cu puţină durere şi multă linişte. Am crezut că mă sting, când, ca prin vis, am auzit o voce care mă striga: Ioana, fata mea, ce-ai făcut? Era vecina de la etajul III care mergea la cumpărături. Îmi pare rău, dar când povestesc privesc cu alţi ochi aceste evenimente. Cred că tratamentul a început să mă ajute, iar familia este alături de mine', a povestit femeia, potrivit sursei mai sus menționate.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate