O tânără din Neamț a fost educată acasă și a obținut media 9,13 la Bacalaureat. Cum a reușit această performanță?

Maria Popescu home schooling

Home-schoolingul, mai exact educarea copilului în confortul propriei locuințe, este o practică care nu este privită tocmai cu ochi buni în sistemul de învățământ din România. Cu toate acestea, există dovezi clare că această modalitate de învățare poate avea rezultate excepționale.

Maria Popescu, o tânără din Neamț, este cel mai bun exemplu atunci când vine vorba despre beneficiile home-schoolingului. Deși până la vârsta de 13 ani nu a mers la școală, tânăra a reușit performanța de a face 10 clase în doar 4 ani, obținând media 9,13 la examenul de Bacalaureat și fiind șefă de promoție la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț, cu o medie finală de 9,75.

Home-schoolingul i-a schimbat viața

Maria Popescu are 19 ani și povestea ei de viață s-a schimbat în mod radical când avea doar 4 ani și asta pentru că acela a fost momentul în care s-a mutat alături de familie din București la Petru Vodă, în județul Neamț.

Având studii superiore, părinții Mariei au considerat că se pot ocupa singuri de educația acesteia, motiv pentru care tânăra nu a mers nici măcar o zi la școală, până la vârsta de 13 ani. Fiind conștienți de faptul că Maria are nevoie de o diplomă pentru a se integra pe piața muncii din România, părinții au înscris-o în programul A Doua Șansă la Educație, Prima Șansă la Formare Profesională', potrivit libertatea.ro. În cadrul acestuia, Maria Popescu a recuperat rapid anii pe care ar fi trebuit să îi petreacă într-o instituție de învățământ.

Ultimii doi ani de liceu i-a urmat la fel ca un elev normal și asta pentru că avea vârsta potrivită. După ce a reușit să recupereze anii de școală, Maria Popescu a susținut examenul de Bacalaureat și a obținut 10 la matematică, 7.90 la română și 9.50 la geografie. Cu media finală 9,13, eleva urmează să își continue studiile la Facultatea de Matematică, în cardul Universității Al.I. Cuza', în Iași.

Foto: libertatea.ro

Citește și:

Elevii români, locul 1 în Europa la Olimpiada de Fizică

Județul Călărași, număr record de locuri rămase libere după repartizarea computerizată

Vacanța de vară poate avea efecte negative asupra copiilor. Cum este posibil acest lucru?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Educatie