O plimbare de weekend: A doua Delta din Romania

Lacul Comana

Locatie: Comana, judetul Giurgiu

Parcul Natural Comana este o zona unica in Europa, fiind considerat „a doua Delta a tarii ca biodiversitate. Acesta se intinde pe 25.000 de hectare, fiind cea mai mare arie protejata din Campia Romana si cuprinde un ecosistem caracteristic deltei, cu 300 de hectare de zona umeda brazdata de canale si grinduri.

Cunoscuta mai ales pentru evenimentele istorice petrecute aici, zona are un farmec aparte, este inconjurata de paduri dese unde poti vedea exemplare unice, datand de 200 de ani si doua arii unice in tara: rezervatiile de bujor romanesc si de ghimpe.

Manastirea Comana
Ghimpele care, desi este planta mediteraneeana, creste aici deoarece parcul se afla la confluenta a doua microclimate, poate fi vazut in Comana, iar bujorul cu flori rosii creste in locurile insorite din „Padina Tatarului, langa Mihai Bravu.

Padurile de pe intinsul parcului sunt impresionante, ele cuprinzand specii precum stejarul pufos, jugastrul, ulmul, teiul si stejarul brumariu, iar la baza arborilor poti descoperi plante rare, ca laleaua pestrita, rodul pamantului sau gura lupului.

In apropiere: Chiar la marginea padurii vei afla lacasul Manastirii Comana, ridicata de domnitorul Radu Serban pe locul celei ctitorite de Vlad Tepes, acum peste 500 de ani si refacuta de Serban
Cantacuzino, iar in parc vei gasi izvorul si Fantana cu Nuc, unde se spune ca a fost ucis Vlad Tepes dupa ce a fost eliberat de Matei Corvin.

Adrian Ciltan; foto: © shutterstock, agentii de turism

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vacanta