O nouă descoperire: coronavirusul produce mutații mult mai lent decât virusul gripal

O nouă descoperire: coronavirusul produce mutații mult mai lent decât virusul gripal, spun experții. În același timp, potrivit fondatorului și directorului general al centrului de cercetare pentru studii moleculare și genetice Andrei Isaev, “este pur și simplu imposibil să oprești mutațiile coronavirusului.”

Mutațiile coronavirusului apar mult mai lent decât mutațiile virusului gripal, în ciuda apariției regulate a noilor tulpini, a declarat pentru TASS fondatorul și directorul general al centrului de cercetare pentru studii moleculare și genetice.

“Din fericire, coronavirusul produce mutații mult mai lent decât gripa. În același timp, potrivit expertului, este pur și simplu imposibil să oprim mutațiile coronavirusului. „Nu am reușit niciodată să încetinim evoluția din jurul nostru, așa că este anti-științific să vorbim despre posibilitățile de oprire a mutației COVID. De aceea va face mutații mereu. Cu toate acestea, spre deosebire de alte tipuri de virusuri, mutațiile sale, deși apar noi tulpini în mod constant, sunt mai lente”, a explicat specialistul.
După cum s-a raportat anterior, biologii ruși au descifrat genomul a peste 500 de probe de SARS-CoV-2 și au urmărit răspândirea de noi variante în Moscova și regiunea Moscovei. Aceste observații au confirmat că tulpina coronavirusului Delta a început să domine în capitală în iunie 2021, au scris cercetătorii într-un articol din biblioteca electronică bioRxiv.

Potrivit imunologului Vladislav Zhemchugov, dezvoltarea procesului de pandemie se va opri atunci când 70% din populație va fi vaccinată sau se va îmbolnăvi.

Foto: 123rf

Citeste și:

Bilanțul săptămânal al deceselor cu Covid din țara vecină atinge maximul istoric

Atenție! Crește numărul îmbolnăvirilor de Covid

Un studiu revoluționar care poate prevesti… moarteaUrmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului