O fetiță a crezut că eticheta unui tricou a iritat-o. Mama a descoperit cauza reală, iar medicii au rămas șocați

Jessica Calvillo s-a luptat să găsească răspunsuri pentru fiica ei de 9 ani, în mijlocul unui chin dureros, din cauza unei presupuneri că eticheta unui tricou a zgâriat-o.

O mamă a învățat să nu ignore niciodată o situație atunci când este vorba de îngrijirea copilului ei.
Jessica Calvillo trecea printr-o dimineață ca oricare alta alături de fiica sa Adalynn McDowell, în vârstă de 9 ani, când copilul ei s-a plâns de o zgârietură în timp ce se schimba.

“În jurul orei 7 dimineața, ea își dădea jos rochița de noapte și a simțit o mică înțepătură în braț, aproape de zona axilei. Ea a spus că vrea să doneze cămășile de noapte pentru că avea o etichetă care o înțepa”, povestește aceasta pentru PEOPLE.

Cele două și-au văzut de dimineață, iar Jessica a lăsat-o pe Adalynn la școală. “Era perfect în regulă, fericită și sănătoasă. Apoi, în jurul prânzului, au început simptomele ei”.

Jessica a aflat că Adalynn se confrunta cu “dureri extreme în braț”.

“Spunea că se simțea ca și cum ar fi avut un glonț în axilă și apoi avea frisoane de febră. Pielea ei era palidă și umedă, iar buzele îi erau purpurii și pur și simplu tremura. Nu se putea opri din tremurat și era cam cocoșată”, își amintește mama.

Jessica a dus-o pe Adalynn la camera de urgență, dar a constatat rapid că nu a fost mulțumită de experiența lor acolo.

“Le-am explicat toate simptomele ei și ce se întâmplase și că bănuiam că înțepătura de pe brațul ei era de fapt o mușcătură de păianjen, deoarece păianjenul pustnic maro (Loxosceles reclusa) este foarte comun în zona în care locuim”.

“Le explicasem acest lucru asistentelor medicale care abia au aruncat o privire la brațul fiicei mele înainte de a spune: “Oh, nu, nu este o mușcătură, este doar o ciupitură”. “

Asistenta a atribuit apoi febra copilului de 9 ani unui virus sau COVID, dar mama a obiectat.

“Sora mea a urcat acolo și atât eu cât și sora mea am insistat de mai multe ori în fața asistentei că nu este vorba de o ciupitură. Am așteptat, iar când a revenit pentru a ne externa, ne-a spus că majoritatea rezultatelor au venit, mai puțin unul, și că nu era nevoie să așteptăm”, povestește Jessica, mai scrie sursa citată anterior.

“S-a mai uitat o dată la brațul fiicei mele și a spus: “Pare puțin roșu, așa că, pentru a te face să te simți mai bine, îți voi trimite antibiotice”. “

Jessica și-a făcut planuri să o ducă pe fiica ei în altă parte, fiind încă îngrijorată de pata de pe brațul ei

“Nu mi-a dat nicio informație cu privire la ce să fiu atentă sau cum să mă descurc. M-a făcut să mă simt ca și cum temerile noastre, în opinia ei, nu contau. Știam deja că voi merge la o altă urgență”.

Din păcate, următoarea urgență nu a decurs mult mai bine, Jessica menționând că s-a simțit “dezamăgită” după ce i s-a spus, încă o dată, că copilul ei era bine.

“Mi-a cam frânt inima pentru că sunt o mamă care se teme pentru copilul meu. Am vrut ca cineva să mă ajute și am simțit că nimănui nu i-a păsat suficient de mult să mă ajute. Și fiica mea, fiica mea de 9 ani, își dădea și ea seama de asta, iar asta mi-a frânt inima.”

După ce au insistat să primească informații despre semnele la care să fie atente în cazul în care ar fi fost ceva mai grav, mama și fiica au părăsit spitalul. În câteva ore, simptomele lui Adalynn s-au înrăutățit.

“Era în jur de ora 5:00 a doua zi dimineața, mai puțin de 12 ore mai târziu … Știam că lucrurile erau grave. Ea nu a dormit absolut deloc. Am încercat să alternez Tylenol și Ibuprofen. I-am dat chiar și melatonină pentru a încerca să o ajut să doarmă. Nimic nu a ajutat”.

Când Adalynn s-a dus la baie, a descoperit o cantitate “terifiantă” de sânge. “Stătea în pat, încercând să doarmă și se rostogolea și îmi spunea cât de mult o durea”, își amintește Jessica. “Cu siguranță trăia durerea pe deplin, știa că ceva nu era în regulă.”

La o oră după ce s-a întors la spital, medicii au putut confirma că Adalynn fusese mușcată de păianjenul pustnic maro.

“Ne-au spus că trebuie să fie transferată la un spital de copii pentru a fi ținută sub observație. Au fost nevoiți să o transfere la două ore distanță”, povestește Jessica, mamă a patru copii.

Jessica mulțumește celor din satul ei că au reușit să treacă peste acea perioadă terifiantă. “Când se spune că este nevoie de un sat, chiar așa este. Eu și tatăl fiicei mele nu suntem împreună. Suntem amândoi recăsătoriți, dar lucrăm foarte bine împreună [ca și co-părinți]. Soția lui m-a ajutat foarte mult să am grijă de celălalt fiu al meu, care locuiește cu noi. A fost o întreagă familie care a sărit în ajutor pentru a face călătorii suplimentare și pentru a-și lua liber de la serviciu pentru a avea grijă de ceilalți copii. A fost nevoie ca întreaga familie să colaboreze pentru a face posibil ca eu să fiu alături de Adalynn în fiecare minut cât timp a fost acolo”.

Jessica le mulțumește medicilor de la spitalul pentru copii pentru că au ținut explicațiile simple, dar amănunțite, astfel încât atât ea, cât și Adalynn s-au simțit confortabil cu tot ceea ce se întâmpla.

“Au așteptat până când a adormit pentru a discuta anumite lucruri, când nu au vrut să o sperie”, spune ea. “Totul a fost o reacție la mușcătură, o reacție pe care o au mai puțin de 1 la sută dintre persoanele care au o mușcătură de pustnic brun, majoritatea fiind copii.”

Adalynn a ajuns să stea în spital timp de șase zile, fiind îngrijită de mai mulți profesioniști medicali diferiți.

„Avea un chirurg generalist și un medic specialist în boli infecțioase. A fost sub îngrijirea unui chirurg plastician, hematologie, chirurgie ortopedică și nefrologie și a trebuit să facă o transfuzie de sânge din cauza anemiei, care a provocat o descompunere completă a tuturor celulelor roșii din sânge.”

Drumul spre recuperare a inclus și trei zile în “Texas sling”, cu brațul fixat deasupra capului, din cauza îngrijorării pentru extremitățile sale din cauza lipsei de circulație a sângelui.

“Practic, mâna ei se odihnea într-un tub deasupra capului și a stat așa timp de trei zile, iar asta a ajutat-o cu umflarea și cu un fel de mutare a umflăturii de la mână, în jos pe restul corpului.”

“Erau îngrijorați de faptul că rinichii ei se opreau și asta a fost, cred, una dintre principalele preocupări, mai ales după ce a fost externată din spital. Așadar, a avut mai multe programări la medic și a trebuit să meargă de mai multe ori să i se ia sânge pentru a-i verifica funcția renală. A fost singurul lucru cu care ne-am luptat cel mai mult, chiar și după ce am fost externată.'

fetita-paianjenSeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 4)

Deși a ratat câteva momente distractive, cum ar fi sezonul de softball și ultima lună de școală, Adalynn și-a păstrat un moral relativ ridicat.
“Era speriată, dar am încercat din răsputeri să o împiedicăm să înțeleagă cât de rău a fost sau cât de rău ar fi putut fi”, spune mama. “Cred că, cu tipul de persoană care este, putea să își dea seama că eram cu toții atât de speriați încât ea încerca să fie curajoasă pentru noi. Chiar și prin toată durerea și somnolența ei din cauza medicamentelor, ea ne zâmbea. Știam că zâmbetele erau pentru mine. Nu erau neapărat zâmbetele ei fericite, ci mai degrabă un zâmbet liniștitor, de genul “o să fie bine”.”

Pentru Jessica, a fost puțin mai greu să treacă peste această perioadă.

“A fost extrem de dificil. Toată lumea spune că a trece prin orice cu copilul tău și că teama de a-ți pierde copilul este cel mai rău lucru pe care îl poate trăi un părinte, și este absolut adevărat. A existat un moment în care am fost atât de speriată încât, în capul meu, literalmente simțeam că nu sunt suficient de puternică mental pentru a trece peste”, spune ea.

Din fericire, grupul ei de sprijin a intervenit pentru a o ajuta să meargă mai departe. “Ceea ce mi-a dat puterea de a trece peste asta și de a fi acea persoană puternică a fost rugăciunea.”

Jessica a decis să împărtășească povestea lor, care în total a fost un calvar de 76 de zile pentru Adalynn, pe TikTok, în speranța de a da putere unui alt părinte care s-ar putea afla într-o situație similară.

“Am vrut ca oamenii să știe aceste informații. Au trecut 76 de zile, când ne-au spus: ‘Ai terminat cu schimbările de bandaje’. Nu aveți nevoie de nicio operație. Nu trebuie să vă mai întoarceți’. Și odată ce am putut respira, am simțit că trebuie să ajutăm alți oameni să înțeleagă amploarea la care poate duce una dintre aceste mușcături de păianjen”.

Ea speră, de asemenea, că medicii vor realiza: “Nu este întotdeauna o singură mărime pentru toți atunci când vine vorba de situații medicale, iar dacă un părinte este extrem de speriat și are aceste temeri și îngrijorări, poți face ceva pentru a-i face să se simtă mai bine, chiar dacă ți se pare că nu este necesar.”

Foto: TikTok, 123RF

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate