O femeie care înșală caută un alt bărbat cu care să își petreacă restul vieţii

o femeie care ȋnșală

Este un subiect dezbătut adesea ȋn șoaptă, pe la colţuri. O femeie care înșală este arătată cu degetul, judecată, criticată, evitată. Este pusă la zid și condamnată, atȃt de religie și societate, cȃt și de persoanele apropiate. Nimeni nu caută ȋnsă un răspuns la ȋntrebarea: ce a determinat-o să se comporte așa? 

De ce înșală femeile

Femeile nu ȋnșală pentru că vor sex, nici pentru că sunt ușoare'. Ele nu caută un bărbat cu care să petreacă doar cȃteva momente frumoase pentru ca mai apoi să se ȋntoarcă ȋn patul celuilalt. Gestul de a ȋnșela este pentru o femeie mult mai profund decȃt pare. De ce? Pentru că atunci cȃnd aleg să facă acest pas, ele ȋncearcă mod inconștient să umple un gol, să satisfacă niște nevoi pe care prezenta relaţie nu le poate acoperi.

Citeste si Ai fost înșelată? Uite cum îți poate afecta sănătatea acest moment delicat

Ȋn ciuda a tot ce se crede, femeile nu ȋnșală pentru plăcerea oferită de un alt bărbat ȋn pat. Pentru a ajunge să se culce cu cineva, o femeie are nevoie de o poveste. Partea emoţională este cea care predomină. Pentru a se simţi confortabil și a lua decizia de a merge mai departe cu un alt bărbat, este necesar ca această parte emoţională să găsească ȋn el ceea ce ȋi lipsește. Asta ȋnseamnă de cele mai multe ori afecţiune, atenţie, apreciere, ȋnţelegere, iubire.

O femeie care înșală o face dintr-un motiv cu totul diferit decât bărbatul care înșală

Altfel spus, o femeie care ȋnșală caută un alt bărbat cu care să ȋși petreacă restul vieţii. Ȋn vechea relaţie nu mai găsește ceea ce are nevoie pentru a se simţi ȋmplinită, iar noul partener aduce ȋn viaţa ei exact ceea ce a pierdut sau nu a avut niciodată. Ȋn timp ce bărbaţii care ȋnșală regretă de multe ori și aleg să rămȃnă tot cu vechile partenere, pentru femei lucrurile stau diferit.

Citeste si Cine a înșelat o dată, sigur o va face și a doua oară. Care este motivul?

Ele caută un alt bărbat pe care să ȋl simtă aproape, care să le respecte, să le iubească. O femeie care ȋnșală este de cele mai multe ori pregătită să o ia de la capăt cu altcineva, decȃt să se ȋntoarcă la cel care nu o mai face fericită.

Sigur că a ȋnţelege comportamentul femeilor care ȋnșală nu ȋnseamnă să fim de acord cu ȋnșelatul. Soluţia nu este pentru nimeni să caute scuze, ci să găsească puterea de a rupe o relaţie care nu mai funcţionează ȋnainte de a ȋncepe alta.

Citeste si 12 lecții pe care le-am învățat după ce am înșelat

Autor: Raluca Ignat

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie