O dronă s-a prăbușit în Zagreb, capitala Croației

O dronă care se pare că a zburat din zona de război ucraineană s-a prăbușit peste noapte la periferia capitalei croate, Zagreb, declanșând o explozie puternică, dar fără a se înregistra victime, au spus vineri autoritățile croate.

O declarație emisă după reuniunea Consiliului Național de Securitate al Croației a spus că „aeronava militară fără pilot' a intrat în spațiul aerian croat din vecina Ungarie la o viteză de 700 km/h și o altitudine de 1.300 de metri, scrie The Telegraph.

Consiliul a spus că va fi declanșată o anchetă penală oficială și că NATO va fi informată despre incident. Accidentul înseamnă că drona mare a zburat cel puțin 560 de kilometri aparent nedetectată de apărarea antiaeriană din Croația și Ungaria, ambele membre ale alianței militare occidentale.

Experții militari ai revistei online The War Zone au spus că aeronava este probabil o dronă de recunoaștere Tu-141 „Strizh' din era sovietică, care trebuie să fi funcționat defectuos și să fi traversat întreaga Ungarie și în Croația din Ucraina. S-a spus că Ucraina este singurul operator actual cunoscut al Tu-141.

Primarul Zagrebului, Tomislav Tomasevic, a spus că părți ale obiectului zburător sunt împrăștiate în mai multe locații. El a spus că autoritățile lucrează pentru a determina cum s-a întâmplat incidentul și că primele constatări au indicat că a fost un accident.

„Nimeni nu a fost rănit și asta este noroc. Este un obiect relativ mare. … Este uimitor că nimeni nu a fost rănit', a spus Tomasevic.

Poliția croată a declarat că a venit la locul exploziei de la periferia Zagrebului după apeluri de la cetățenii locali. Ei au spus că au găsit un crater mare și două parașute într-o zonă împădurită. Unele mașini parcate au fost avariate.

Fotografiile de la fața locului arată bucăți de metal ale epavei împrăștiate pe pământ, o parașută atârnată de ramurile copacilor și ceea ce pare a fi o secțiune a unei aripi. Poliția a închis zona exploziei pentru a efectuta investigațiile necesare. Tu-141 are parașute folosite pentru aterizări ușoare.

Martorii citați de presă au spus că au auzit mai întâi o explozie mare care a zguduit pământul, apoi un miros urât.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri