O bere pe zi ține doctorul departe. Iată care sunt beneficiile

Potrivit unui studiu recent, o bere pe zi ar putea avea mai multe beneficii decât ne-am fi gândit. Cei care beau o sticlă de bere la cină în fiecare seară au un intestin mai sănătos și o gamă mai largă de bacterii bune.

Oamenii de știință au spus că acest lucru i-ar putea ajuta să evite bolile grave. Un studiu efectuat pe 19 bărbați de la Universitatea Nova din Lisabona din Portugalia a constatat că există o serie de antioxidanți amplificați care au un efect benefic asupra sănătății.

„Rezultatele acestui studiu arată că consumul de bere crește diversitatea bacteriilor intestinale fără a modifica semnificativ greutatea corporală. Diversitatea bacteriană mai scăzută a fost asociată cu diabetul și bolile de inimă', a spus Ana Faria în Journal of Agriculture and Food Chemistry, autorul principal al studiului.

Cercetătorii au descoperit niveluri crescute de nutrienți numiti polifenoli și alte substanțe chimice care previn deteriorarea celulelor dăunătoare.

„Berea este principala și probabil singura sursă de polifenoli din hamei în dieta umană. Hameiul conține și xantohumol, despre care studiile sugerează că scade riscul de boli cronice, inclusiv obezitatea și diabetul', a adăugat Ana Faria, potrivit The Sun.

Bărbații din studiu aveau cu toții vârste cuprinse între 23 și 58 de ani, erau băutori obișnuiți și nu aveau probleme grave de sănătate. Specialiștii mai spun că oamenii nu ar trebui să bea mai mult de șase halbe pe săptămână, așa că o sticla pe zi a fost în limitele oficiale de siguranță.

Profesorul Faria a adăugat că este important să ținem sub control alcoolul, deoarece prea mult ar putea distruge beneficiile berii și ar putea înrăutăți sănătatea.

„Acest studiu este interesant, deoarece sugerează că o bere pe zi vă hrănește bacteriile intestinale și acesta este un lucru bun. Alcoolul nu va ucide bacteriile deoarece este absorbit rapid de organism și nu ajunge la intestinul gros, unde trăiesc bacteriile. Aceasta este o mică schimbare, așa că consumul de bere nu va ajuta la simptome dacă sunteți deja bolnav, dar vă poate aduce beneficii sănătății generale, ceea ce este o veste oarecum bună', a declarat și profesorul Simon Gaisford, de la University College London.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate