O bătrână de 85 de ani din Ialomița a făcut întreaga Românie să plângă: ‘Nu vreau să deranjez, maică, că poate aveți treabă… doar mă încălzesc oleacă’

Bătrâna se numește Moise Georgeta și, potrivit independentonline.ro, muncește de 78 de ani. Acum, la 85 de ani, această venerabilă femeie, invitată în redacția ziarului ialomițean, unde a intrat cu sfială ‘ca-n biserică, ne dă un exemplu de tărie sufletească și smerenie duhovnicească.

 «Când o să mor, vreau să mă ia Dumnezeu din picioare. Nu vreau să zac și să supăr copiii. Asta e ultima mea dorință pe lumea asta!»

Acești oameni și cei care au mai rămas din generația lor, reprezintă rana cea mai adâncă a României, așa cum o știm astăzi. O rană călcată în picioare de pantofii eleganți și cu ștaif ai tuturor celor care s-au perindat la conducerea țării în cei 29 de ani de când România a spus NU comunismului. Din rătăcirea noastră de după acel prag, și în toți anii care au urmat, bătrânii au fost victime colaterale, nevinovate, tratați fără cea mai mică urmă de respect și considerație.

Muncesc de la 7 ani, spune bătrâna. Atunci, la 7 ani am făcut prima pereche de ciorapi pentru bărbații din război. Așa am început și nu m-am mai oprit.

Suntem țara unde cea mai mare pensie este mai mult de jumătate de milliard de lei, în timp ce o bătrânica de 85 de ani, primește 630 de lei. Pentru a se întreține, atât cât mai poate, mama Gica, așa cum o știe lumea, e nevoită să vândă flori într-o piață din Slobozia.

Povestea acestei femei născută în perioada interbelică și ajunsă astăzi să muncească pentru a se întreține, cu demnitate și credință în Dumnezeu, este o palmă dată fiecăruia dintre noi. Pentru că am uitat că acești oameni au clădit cu mâinile goale, temelia pe care s-a clădit România de azi.

Întregul material poate fi citit aici.

Foto: Facebook/independentonline.ro

Citește și:

Mâncam aproape trei pâini pe zi, dar continuam să slăbesc… Mâncam și plângeam.' Confesiunea unei femei diagnosticată cu boala celiacă

EXCLUSIV AVANTAJE Lajos Kristof, antrenorul de genii, duce o luptă continuă pentru copiii abandonaţi și pentru cei supradotaţi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povestile voastre