O asistentă medicală a „vaccinat” şase persoane cu soluţie salină în loc de vaccin anti-COVID-19

O asistentă medicală din orașul german Friesland este investigată de poliţie după ce a „vaccinat' şase persoane cu soluţie salină în loc de vaccin anti-COVID-19.

Astfel, ea a încercat să ascundă faptul că a spart din greşeală un flacon de vaccin Pfizer-BioNTech, relatează Ohmymag.co.uk.

Înainte de a fi administrat, vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină. Din greșeală, asistenta respectivă a scăpat pe jos şi a spart un flacon din acest vaccin. Ulterior, ea a povestit cele întâmplate unui coleg, acesta fiind cel care a dat alarma. „Femeia a declarat că motivul gestului său a fost să evite informarea cuiva în legătură cu fiola scăpată', au precizat surse poliţienești.

Ca urmare a acestui incident, autorităţile locale au chemat de urgență 200 de persoane care s-au vaccinat în ziua de 21 aprilie la un centru al Crucii Roşii Germane din Frielsnd (landul Saxonia Inferioară) pentru a efectua o serie de teste de anticorpi în vedrea identificării acelor şase cetățeni cărora li s-a injectat soluţie salină.

Aceste teste ar trebui să facă posibilă izolarea celor șase persoane cărora li s-a administrat „vaccinul fals', mai scrie sursa citată.

Incidentul din Friesland nu este unul izolat. În urmă cu o săptămână, 140 de persoane vaccinate într-un centru din localitatea Épernay din nord-estul Franței au au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul vaccinului Pfizer-BioNTech

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri