O asistentă de la Spitalul din Sibiu face dezvăluiri șocante: „Se omoară oameni prin sedare”

În secția ATI a Spitalului județean din Sibiu se petrec lucruri greu de imaginat pentru secolul 21. În presă au apărut dezvăluiri absolut terifiante despre modul în care sunt tratați pacienții internați din cauza Covid-19 și a fost deschis un dosar penal pentru omor.

Bolnavii sunt legați de paturi, iar șeful de la ATI a mărturisit că acest lucru este spre binele lor. Ancheta se află în curs de desfășurare, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis Corpul de Control.

Mărturisirile unei asistente care a lucrat pe secția ATI a dezvăluit că pacienții erau sedați și legați de pat, deși aceștia se aflau în incapacitatea de a respira singuri.

„Am văzut cum se omoară oameni prin sedare. Mergeau seringile automate. N-am văzut să-și revină nimeni. Lăsam pacientul bine și a doua zi nu-l mai găseam.

Mi se spunea că a fost agitat, l-au sedat și a făcut stop, l-au resuscitat, dar, din păcate … La toți pacienții care au fost legați și strânși n-am văzut decât mâini umflate, edeme la picioare.

Se miza mai mult pe oamenii care n-aveau aparținători, fie erau plecați sau ai căror aparținători nu veneau la ușa mortuară. Aia însemna că oamenii aceia nu aveau pe nimeni, puteau să le facă orice”, a mărturisit asistenta.

Mărturisirile acestea au confirmat ceea ce un fost angajat a declarat pentru site-ul Turnul Sfatului din Sibiu în care descria, parcă, un film de groază în care pacienții erau legați de paturi, sedați și intubați, deși nu aveau nevoie. Toate aceste declarații sunt sub anonimat și sunt însoțite și de fotografii. Acest tratament aplicat bolnavilor se pare că ar fi fost pentru a le ușura munca personalului medical.

„Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seară. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. {…} Da, oamenii se omoară. Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo”, a declarat fostul asistent.

Răspunsul reprezentanților spitalului a venit sub forma unui comunicat.

“Acuzațiile prin care se afirmă că decesele unor pacienți au fost cauzate de deficiențe terapeutice trebuie dovedite prin probe și analizate de către persoanele care înțeleg procedurile medicale de specialitate și nu prin prisma unor sesizări anonime”, a transmis șeful secției ATI Sibiu.

Mai mult de atât, acesta recunoaște că un procent foarte mare dintre cei de la terapie intensivă și-au găsit sfârșitul în spital.

„Legarea de pat a pacienților se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienții agitați până când se instalează efectul sedativelor administrate sau atunci când creșterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacții adverse amenințătoare de viață”, a mai comunicat Mihai Sava, șeful secției ATI Sibiu.

„Contenția pacienților se face prin protocol. Este reglementat printr-o lege a sănătății mintale adaptat situației de la noi. Se face doar când pacientul se pune la risc prin agitația care o prezintă. Nu uitați că un pacient care are tuburi, sondă va simți un disconfort și va încerca să smulgă aceste lucruri punându-și în pericol viață. În jurul pacientului sunt tot felul de dispozitive medicale, multe legate la gaze, aparate. E evident că se poate expune la risc pacientul', a fost și declarația directorului medical al Spitalului Județean Sibiu, Călin Cipăian.

Imediat ce a aflat despre aceste acuzații grave, Vlad Voiculescu a solicitat verificări dure efectuate de Corpul de Control.

„Vom încerca să vedem ce s-a întâmplat de fapt acolo. Am citit şi eu articolul de la publicaţia din Sibiu este absolut şocant', a declarat Vlad Voiculescu, ministrul sănătății.

Mai mult de atât, potrivit declarației prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor, făcându-se cercetări în rem, iar conducerea spitalului va demara o anchetă internă.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri