O adolescentă răpită a fost salvată făcând un semnal învățat pe TikTok

O adolescentă dispărută din SUA a fost salvată, datorită unui gest cu mâna pe care l-a aflat de pe TikTok. Creat în Canada, semnalul a fost creat inițial pentru a ajuta victimele abuzului domestic.

O adolescentă răpită din Carolina de Nord a fost salvată de poliție săptămâna trecută, după ce a făcut un semn de ajutor folosind un gest pe care l-a învățat pe TikTok. Tânăra de 16 ani a folosit semnalul de mână, inițial conceput ca un indiciu nonverbal pentru a ajuta victimele abuzului domestic, iar un șofer care trecea prin dreptul ei a recunoscut gestul.

Șoferul a sunat la poliție pentru a raporta că l-a văzut pe pasagerul minor care afișează semnul. Acesta constă în introducerea degetului mare în palma deschisă și apoi închiderea degetelor peste degetul mare.

Campania „Semnal pentru ajutor' a fost lansată de Federația Femeilor din Canada în 2020 și s-a răspândit pe rețelele sociale. A început ca o modalitate prin care oamenii îi avertizează pe ceilalți cu privire la posibilele atacuri violente de acasă, într-un moment în care mulți oameni au stat mult în casă din cauza pandemiei.

Potrivit biroului șerifului Laurel Country, anchetatorii au reușit să oprească vehiculul la ieșirea de pe autostradă și au aflat că adolescenta fusese dată dispărută de părinții ei din Asheville, NC, cu două zile mai devreme.

„Cred cu adevărat că viața acestei fete a fost salvată', a declarat pentru ABC purtătorul de cuvânt al poliției, deputatul Gilbert Acciardo.

Șoferul care a alertat autoritățile a putut să urmărească mașina și a spus poliției când vehiculul a părăsit autostrada.

„A fost minunat pentru noi, pentru că știam când avea să sosească acel vehicul', a spus Acciardo.

Suspectul James Herbert Brick, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat la fața locului și acuzat de răpire. Biroul șerifului a spus că au fost găsite imagini pe telefonul lui Brick care o arată pe fată „în ipostaze intime'.

Fata și șoferul se cunoșteau, iar ea a mers inițial cu bărbatul de bună voie, dar la un moment dat s-a speriat.

Anchetatorii au spus că Brick și fata au călătorit prin Carolina de Nord, Tennessee, Kentucky și Ohio, unde cei doi ar fi stat la rudele lui Brick. Când familia sa și-a dat seama că fata era minoră și a fost dată dispărută, Brick și adolescenta au plecat.

Brick a fost trimis în centrul de corecție din Laurel County cu o cauțiune de 10.000 de dolari în așteptarea unei ședințe judecătorești.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri