O adolescentă de 17 ani s-a stins din viață din cauza infecției cu noul coronavirus

Carsyn Leigh Davis

În Fort Myers, Florida, o adolescentă în vârstă de 17 ani s-a stins din viață în urma complicațiilor infecției sale cu noul coronavirus.

Pe 10 iunie, cu 13 zile înainte de a deceda, Carsyn Leigh Davis a participat la un eveniment desfășurat într-o biserică, eveniment la care au fost prezenți în jur de 100 alți copii și adolescenți.

Când a experimentat primele simptome, părinții adolescentei, mama asistentă, iar tatăl asistent fizician, au tratat-o acasă cu medicamente neaprobate de Administrația de Alimente și Medicamente pentru COVID-19.

O adolescentă de 17 ani s-a stins din viață din cauza infecției cu noul coronavirus

Pe 13 iunie, crezând că are o infecție la nivelul sinusurilor, părinții i-au administrat azitromicină, antibiotic folosit pentru tratarea infecțiilor bacteriene.

Șase zile mai târziu, simptomele persistau, iar mama adolescentei a observat că arăta „gri” în timp ce dormea.

Asistenta i-a testat saturația de oxigen și a descoperit că era periculos de joasă. Carsyn avea o saturație de 40, valorile sub 90 fiind considerate îngrijorătoare.

Potrivit documentelor obținute de jurnaliștii emisiunii TV The Today Show, adolescenta a fost apoi conectată de mamă la aparatul de oxigen al bunicului, valoarea saturației de oxigen ajungând la 60.

Același raport menționează că părinții i-au administrat lui Carsyn și o doză de hidroxiclorochină, medicament folosit pentru tratarea malariei și bolii lupus.

În lunile aprilie și mai, președintele Donald Trump ar fi declarat hidroxiclorochina drept un posibil tratament pentru coronavirus.

Pe 15 iunie, Administrația de Alimente și Medicamente pentru COVID-19 a revocat autorizația utilizării medicamentului pentru pacienții cu COVID citând că ar avea prea multe riscuri comparativ cu beneficii.

Pe 19 iunie, Carsyn a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Următoarele patru zile a primit „terapie agresivă”, în cele din urmă pierzând lupta cu noul coronavirus.

Același raport menționa și că adolescenta luptase cu mai multe afecțiuni de-a lungul vieții sale, o tulburare a sistemului nervos până la 5 ani și obezitate morbidă.

Foto: Facebook

Citește și:

Tom Hanks, victimă a coronavirusului: „Purtaţi o mască, respectaţi distanţa socială şi spălaţi-vă pe mâini!”

Fiica lui Michael Jackson face dezvăluiri cutremurătoare: „Am încercat să-mi iau viața de multe ori”

Will Smith și soția lui, investigați de Protecția Copilului pentru că și-ar fi înfometat fiica

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
CSID
Descopera.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri