Numeroase cazuri noi de Covid-19 în Seychelles și Maldive. Peste 60% din populație a primit cele două doze de ser

Numeroase cazuri noi de Covid-19 în Seychelles și Maldive. Peste 60% din populație a primit cele două doze de ser

Situația este paradoxală și îngrijorătoare. Arhipelagul Seychelles, situat în Africa de Est, este „campionul' vaccinării împotriva Covid-19, întrucât până în prezent, peste 60% din populație a primit cele două doze de ser.

Veniturile din acesta zonă sunt strâns legate de industria turismului, motiv pentru care s-a dorit reîntoarcerea la „vechea viață' cât mai curând posibil. Cu toate acestea, efectele vaccinării în masă sunt departe de cele așteptate, iar guvernul local a fost nevoit în ultimele zile să pună în aplicare mai multe măsuri absolute pentru a contracara actuala explozie Covid. Conform ultimelor rapoarte, săptămâna trecută au fost raportate 500 de cazuri noi, aducând totalul la o mie de cazuri active într-o țară de doar 100.000 de persoane.

„În ciuda tuturor eforturilor noastre excepționale, situația Covid-19 din țara noastră este critică în acest moment, cu multe cazuri raportate săptămâna trecută”, a explicat ministrul local al Sănătății, Peggy Vidot.

De atunci, școlile au fost închise din nou, adunările între membrii diferitelor gospodării au fost interzise și a fost anticipată închiderea mai multor companii, inclusiv baruri și restaurante.

Potrivit cifrelor locale raportate de BBC, o treime dintre cei nou infectați au fost complet vaccinați, cu două doze, iar restul pacienților au primit prima doză sau nu au fost imunizați.

Spre deosebire de multe țări care au ales să utilizeze vaccinuri a căror eficacitate a fost dovedită științific, Seychelles a ales să apeleze la produsele furnizate de firma chineză Sinopharm și o versiune indiană a serului AstraZeneca.

Cu toate acestea, conform diferitelor studii, eficacitatea serului chinezesc este de doar 79% până la 86%. La începutul acestui an, un oficial chinez a recunoscut el însuși limitele vaccinului. În ceea ce privește vaccinul AstraZeneca, diverse studii arată ineficiența sa față de varianta sud-africană, prezentă în arhipelag.

Cazurile sunt în creștere și în Maldive, o altă națiune insulară din Oceanul Indian, care este o destinație turistică populară. Țara are cele mai multe cazuri noi la 100.000 de persoane în ultimele cinci, șapte și 14 zile. Cazurile active au crescut de la 4.978 la 9.423 pe 9 mai.

Până la 8 mai, peste 300.000 de persoane din Maldive primiseră cel puțin o doză de vaccin și 35% din populație primise două, potrivit Agenției pentru Protecția Sănătății. Țara folosește Sinopharm și Covishield.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri