Număr mare de copii născuți în prima zi a anului 2020

Potrivit estimărilor UNICEF, în România sunt aproximativ 500 de copii născuți în prima zi a anului 2020.

Cu toate acestea, pentru milioane de nou-născuți de pe întregul glob, ziua venirii pe lume este mult mai puțin norocoasă. În 2018, 2,5 milioane de copii au murit în primele luni ale vieții; circa o treime dintre ei au decedat în prima zi de viață. Dintre aceștia, cei mai mulți au murit din cauze ce puteau fi prevenite, precum naștere prematură, complicații în timpul nașterii și infecții precum sepsis. În plus, anual, peste 2,5 milioane de copii se nasc morți.

În ultimele trei decenii, în lume s-a înregistrat un progres remarcabil în privința supraviețuirii copiilor, reducându-se cu peste jumătate numărul mondial al copiilor care mor înainte de a împlini cinci ani. Dar a existat un progres mai lent în cazul nou-născuților. În 2018, din totalul deceselor copiilor sub cinci ani, 47% s-au petrecut în prima lună de viață, în creștere față de 40% în 1990.

Fiji, în Pacific, a fost, cel mai probabil, țara cu primii copii născuți în 2020, iar Statele  Unite cu ultimii nou-născuți de Anul Nou. La nivel global, se estimează că jumătate din nașterile petrecute pe 1 ianuarie au avut loc în opt state:

 

  1. India —385
  2. China —299
  3. Nigeria —039
  4. Pakistan —787
  5. Indonezia — 13.020
  6. Statele Unite ale Americii —452
  7. Republica Democrată Congo —247
  8. Etiopia —493

„Începutul unui nou an și a unui nou deceniu reprezintă ocazia de a reflecta în privința speranțelor și aspirațiilor legate nu doar de viitorul nostru, ci și al celor care vor veni după noi', a declarat Henrietta Fore, Director Executiv al UNICEF. „La fiecare început de ianuarie, ne readucem aminte de toate posibilitățile și potențialul fiecărui copil care își începe călătoria vieții – cu condiția să i se ofere această șansă'.

Foto: 123rf

Citește și:

Modele de teste PISA. Cum arată testele care au indicat faptul că 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional

În ce perioade au vacanțe elevii din anul școlar 2019 – 2020?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie