Nu-ți vine să crezi! Patru vedete de talie internațională suferă de dislexie

Dislexia este considerată o tulburare specifică de învățare a cititului. Îți vine să crezi că patru vedete de talie internațională au suferit în copilărie de dislexie? Poate că și astăzi ei sunt afectați de această tulburare neuro-psihică, dar asta nu înseamnă că nu s-au dezvoltat absolut normal… sau că au un nivel de inteligență mai scăzut. Din contră! 

Ce văd, de fapt, dislexicii când se uită la un text?

Dislexicii nu pot citi un text așa cum facem noi toți… Pentru ei literele se amestecă una peste alta sau asociază greu un sunet cu o literă, chiar și cuvintele familiare fiind greu de citit. Studii recente au demonstrat că un procent de 4% din populatia de vârstă școlară și un raport de 3/1 pentru băieți suferă de dislexie.

Pe de altă parte, dacă luăm în considerare cariera celor patru vedete de talie internațională care suferă de dislexie, putem spune că această tulburare are și o serie de avantaje: acești oameni, de obicei, sunt mai creativi decât altii, sunt inventivi, găsesc cu ușurință rezolvări la probleme, găsesc soluții rapide, au gândire vizuală, știu să improvizeze oricând sunt puși în dificultate.

Patrick Dempsey: frumosul actor din serialul de mare succes “Grey’s Anatomy” a vorbit în 2006 despre dislexie, explicând cât îi este de greu să înveţe replicile din filmele în care joacă. În mod evident, el a reuşit să depăşească problema.

În 2009, Tom Cruise a vorbit despre afecţiunea de care suferă pentru o revistă spaniolă, menţionând că a fost diagnosticat la vârsta de 7 ani. Asta nu l-a oprit însă să aibă o carieră de succes, recompensată cu nenumărate premii. Tot el a mai precizat că Biserica Scientologică l-a care a aderat l-a ajutat să-și vindece această afecțiune.

 Keira Knightley a fost diagnosticată în primii ani de școală şi nimeni nu s-ar fi gândit că ani mai târziu va fi nominalizată la Oscar. A povestit pentru Daily Mail cât de mult a trebuit să se antreneze pentru a-şi putea exprima talentul.

 Sir Anthony Hopkins a fost nevoit să repete replicile din filme şi de 250 de ori, potrivit propriilor afirmaţii, pentru a putea trece peste afecţiunea de care suferă. Rolul fascinant din “Tăcerea mieilor” i-a adus Oscarul, câştigând şi fiind nominalizat la multe alte premii.

Foto: Hepta

Citește și:

Despre ce au vorbit Meghan Markle și Beyonce la premiera europeană a filmului „Regele Leu'

Ce vedete s-au născut în aceeași zi?

Liviu Teodorescu a împlinit 27 de ani! Imagini cu artistul din copilărie

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete