“Nu tasta ura”, campania care luptă împotriva cyberbullying-ului

În România, fenomenul cyberbullying-ului a luat amploare în ultima perioadă, iar un studiu realizat recent a scos la iveală că tot mai mulți adolescenți au fost hărțuiți în mediul online.

Ce înseamnă cyberbullying?

Sub termenul cyberbullying se ascund o serie de comportamente cu care tinerii se confruntă frecvent. Mai exact, acest fenomen vorbește despre hărțuirea pe internet care poate să apară pe rețelele de socializare ca Facebook, Messenger sau Instagram. De cele mai multe ori, adolescenții primesc critici referitoare la modul în care arată sau se îmbracă, dar și având ca punct de plecare hobby-urile și preocupările de zi cu zi, situația materială a familiei din care provin, rezultatele de la școală  și orientarea sexuală, potrivit unui studiu publicat de Bitdefender.

Care sunt efectele cyberbullying-ului?

Hărțuirea pe internet poate avea urmări foarte serioase, tocmai pentru că persoanele afectate de acest fenomen refuză să vorbească despre această problemă. În cazul acestor persoane pot fi observate schimbări de comportament, apariția stărilor depresive, izolarea și creșterea consumului de substanțe interzise.

Ce presupune campania Nu tasta ura'?

Campania Nu tasta ura' este un demers anti-cyberbullying. Această campanie își propune strângerea a 50.000 de semnături în cadrul unei petiții online, pentru a lansa un buton de Facebook reactions. Butonul against-cyberbulling ar putea fi considerat o sancțiune socială, care să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește fenomenul cyberbullying-ului.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Noi reguli pentru studenții care fac facultatea la buget. Ce se va întâmpla imediat după ce își vor finaliza studiile?

Motivul pentru care grădinița ar putea deveni obligatorie

Cum s-ar putea schimba examenul de Bacalaureat? Ministrul Educației dorește introducerea unei noi sesiuni de examinare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie