Nu rata saptamana asta!

Nu rata saptamana asta!

 


Targ de produse ecologice

Unde: In Iasi, in Parcul Bisericii Toma Cozma
Cand: in perioada 10-12 septembrie
De ce? Vei gasi alimente bio si produse traditionale, produse naturiste, ecologice, suplimente nutritive naturale, produse apicole, uleiuri naturale, tincturi si extracte din plante si plante medicinale, produse cosmetice, artizanat, bijuterii. Targul va incepe de vineri, de la ora 13:00.
Sambata, 11 septembrie, va fi deschis intre 10:00 si 18:00, iar duminica intre 10:00 si 14:00.
Targul este organizat de Bioma Agro Ecology.

 

Expozitie foto „Trecut-au anii…“

Unde: Muzeul Municipiului Bucuresti
Cand: in perioada 15-30 septembrie
De ce? Esti invitata la o intalnire cu imagini surprinse pe strazile Bucurestiului, in anii ’50-’60. Expozitia este organizata de Asociatia Bucurestiul meu drag, Agentia de Presa AGERPRES, Muzeul Municipiului Bucuresti si Art-Historia si cuprinde 40 de perechi de fotografii cu instantanee ale Bucurestiului de acum 50-60 de ani puse fata in fata cu Bucurestiul actual.
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 15 septembrie, de la ora 18:00, in curtea Muzeului Municipiului Bucuresti.
Mai multe detalii poti gasi pe www.orasul.ro.

Zilele Muzeului Taranului Român
Cand: in perioada 10-19 septembrie
De ce? Muzeul Taranului Roman se sarbatoreste cu expozitii, targuri, filme, lansari de carte, muzici traditionale si un Festival al degustatorilor de film si arta culinara.

Din program:

Targul mesterilor iconari (10 – 14 septembrie, intre 10:00 si 18:00)

Troite si cruci, icoane si izvoade, pristolnice si pecetare, miniaturi, ingeri tesuti, povesti despre cruceri si atelierele lor. Panzaturi, prescuri si oale de praznic, vin pentru pomenire, dulceturi, compoturi, painisoare, mere si nuci.

Nu vor lipsi nici atelierele de pictat icoane pe sticla si pe lemn pentru copii cu mesteri iconari, in fiecare zi de targ, de la ora 11.00.

Expozitia Cruci de piatra

Arunca o privire in aceasta rezervatie a pietrei unde mestesugul este pe cale de disparitie, vizitand expozitia-atelier Cruci de piatra de la MTR, Sala Foaier, in perioada 10-30 septembrie 2010, intre orele 10:00 – 18:00.
Vernisajul expozitiei va fi vineri, 10 septembrie, de la ora 17:00, la Sala Foaier

Expozitia Sa aruncam o privire – gucken wir mal
Conversatie textila (10 – 19 septembrie, in expunerea permanenta, de marti pana duminica, intre 10:00 si 18:00)

Utilizand intr-un mod conceptual tehnici si materiale traditionale pentru realizarea textilelor, cinci artisti romani si germani – Victoria si Marian Zidaru, Senta Connert, Ulrike Kessl, Julia van Koolwijk – au creat o opera de arta contemporana. Pentru un dialog cu obiectele traditionale, artistii integreaza opera lor in expozitia permanenta a Muzeului Taranului Roman. Unele dintre obiectele muzeului vor fi inlocuite cu operele artistilor si vor putea fi gasite la etajul I, iar pe holul de la intrarea in Studioul Horia Bernea se va afla opera „Jumatate de nor” a artistei Ulrike Kessl.
Conceptul propune dezbateri despre diferente si asemanari ale textilelor si artelor mestesugaresti, dar si despre continuitatea acestora, pana in prezent.
Vernisaj: 10 septembrie, ora 16:00, intrarea din Soseaua Kiseleff

 

Concerte

Jazz cu Florin Niculescu, la Ateneu
Cand: 11 septembrie, de la 19:00
Florin Niculescu, unul dintre cei mai talentati violonisti ai jazz-ului va canta pentru prima data la Ateneul Roman, alaturi de Orchestra Filarmonica „George Enescu”, sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Dupa ce a cantat alaturi de artisti francezi precum Francoise Hardy, Charles Aznavour sau Henri Salvador, fiind considerat cel mai bun violonist contemporan al stilului „jazz manouche”, cunoscutul artist va canta simfonia Est-Vest, compozitie proprie marcata de fuziunea genurilor muzicale jazz si clasic, dar si a celor doua culturi muzicale: romana si franceza.

Simfonia Est-Vest contine fragmente muzicale inspirate de mari compozitori precum George Enescu, dar si Claude Debussy sau Maurice Ravel, si a fost compusa in 2004 si interpretata la Paris in 2004 cu orchestra Pasdeloups.

Preturile biletelor sunt de 36 lei si 45 lei, in functie de categorie (Ateneul Roman: Str. Franklin nr. 1), Bucuresti.


Concerte Butterflies in My Stomach

Cand: vineri, 10 septembrie, si joi, 16 septembrie, de la ora 20:00.
Unde: la Gradina Verona (libraria Carturesti, str. Arthur Verona 13-15) si Gradina Green Hours (Calea Victoriei 120, Bucuresti)
Cele doua evenimente prefateaza concertul Enescu Re-Imagined de pe 22 septembrie, de la Teatrul Odeon, un proiect initiat de pianistul Lucian Ban si contrabasistul John Hebert si sustinut de Institutul Cultural Roman.

Butterflies in my stomach (BiMS) a fost infiintata in primavara anului 2005. Alcatuita din Maca (voce), John (chitara), Meghi (pian electric si sintetizatoare), Bujor Stoicovici (chitara bas, contrabas), Ieronim (trombon, sampling, drum programming) și Ciprian Moisescu (tobe), formatia a fost selectata, in 2006, printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de casa de discuri Sony si prestigioasa publicație Billboard. Muzica BiMS combina elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill.

Intrarea la concerte este libera, in limita locurilor disponibile.

Se deschide stagiunea teatrala


Teatrul Masca

Cand: sambata, 11 septembrie, de la ora 19:00
Spectacolul care va deschide stagiunea din aceasta toamna a teatrului Masca este Gigi Amoroso, un cabaret tragi-comic pus in scena in regia si scenariul lui Mihai Malaimare. Inspirata de melodia celebrei dive Dalida, povestea vietii napoletanului Gigi Amoroso si a prietenilor sai va prinde viata pe scena transformata intr-un cabaret.

Inainte de premiera, in cadrul expozitiei Fara masca, realizate de Alexandra Pasca, spectatorii vor avea ocazia unei intalniri inedite cu fotografii ale actorilor din timpul repetitiilor.

Avanpremiera spectacolului Gigi Amoroso va avea loc vineri, 10 septembrie, ora 20.00.

 

Teatrul Radu Stanca – Sibiu
Stagiunea 2010 – 2011 va fi deschisa oficial vineri, 10 septembrie, ora 19:00 prin prezentarea in avanpremiera a spectacolului Opinia Publica in regia lui Christian Theodor Popescu. Spectacolul- sedinta cu publicul este o adaptare dupa textul omonim scris de Aurel Baranga in perioada comunista si prezinta o incursiune aproape antropologica prin care se reconstruieste cu mult umor si cu seninatate contextul social, istoric, politic si uman al acelor vremuri

Vineri, 10 septembrie, ora 19:00, avanpremiera Opinia publica de Aurel Baranga, la sala Teatrului National "Radu Stanca"
Regia: Theodor Cristian Popescu
Distributia: Marius Turdeanu, Diana Fufezan, Nicu Mihoc, Catalin Neghina, Liviu Vlad, Dan Glasu, Bogdan Saratean, Vlad Robas, Adrian Neacsu, Mihai Alexandru, Ioan Paraschiv, Anca Pitaru, Gelu Potzolli, Ciprian Scurtea, Codruta Vasiu.
Durata aproximativa: 1h30min
Pret bilete: 15 lei; redus 10 lei

Sambata, 11 septembrie, ora 19:00, Take, Ianke si Cadir de Victor Ion Popa, la sala Teatrului National "Radu Stanca"
Regia: Dan Glasu
Distributia: Dan Dlasu, Nicu Mihoc, Gelu Potzolli, Rodica Margarit, Barbara Crisan, Eduard Patrascu, Viorel Rata
Durata : 2h cu o pauza de 10 minute
Pret bilete: 10 lei; redus 5 lei
http://www.sibfest.ro/Take-Ianke-si-Cadar.aspx

Duminica, 12 septembrie, ora 19:00, Puricele in ureche, de Georges Feydeau, la sala Teatrului National "Radu Stanca" Sibiu
Regia: Serban Puiu
Distributia: Nicu Mihoc, Catalin Patru, Adrian Neacsu, Liviu Vlad, Cristian Stanca, Dan Glasu, Viorel Rata, Florin Cosulet, Catalin Neghina, Mariana Mihu, Raluca Iani, Cristina Stoleriu, Enikő Blénessy, Cristina Ragos, Maria Anusca, Tomohiko Kogi
Durata aproximativa: 1h45min
Pret bilete: 20 lei; redus 10 lei
 

Joi, 16 septembrie, ora 19:00, Oscar si buni Roz de Eric Emmanuel Schmitt, la Sala Studio a Teatrului National Radu Stanca din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor (fosta sala de sport)
Un spectacol de Diana Fufezan
Durata aproximativa : 65min
Pret bilete: 10 lei; redus 5 lei
 

vineri, 17 septembrie, ora 19:00, Vulpoiul, dupa H.D. Lawrence, la Sala Studio a Teatrului National Radu Stanca din cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor (fosta sala de sport)
Regia: Florin Zamfirescu
Dramatizarea: Henry Miller
Distributia: Florin Cosulet, Ema Vetean, Laura Ilea
Durata aproximativa : 1h
Pret bilete: 10 lei; redus 5 lei

Filme la Cinema Uranus 144
Cand: intre 10-16 septembrie
Unde: La Uranus 144, Bucuresti (spatiul este situat intre Palatul Parlamentului si Piata de flori George Cosbuc)
De ce? In fiecare seara, de la 20:45, vei putea vedea selectii a celor mai bune titluri autohtone si straine din ultimul timp.

Vineri, 10 septembrie, ora 20:45 – Katalin Varga (regia Peter Strickland)
Sambata, 11 sept, ora 20:45 – The Ghost Writer / Marioneta (regia Roman Polanski)
Duminica, 12 sept, ora 20:45 – Inglorious Basterds/ Ticalosi fara glorie (regia Quentin Tarantino)
Luni, 13 sept, ora 20:45 – Soul Kitchen (regia Fatih Akin)
Marti, 14 sept, ora 20:45 – Robin Hood (regia Ridley Scott)
Miercuri, 15 sept, ora 20:45 – I really hate my job/ Am o slujba naspa rau (regia Oliver Parker)
Joi, 16 sept, ora 20:45 – Katalin Varga (regia Peter Strickland)

Pretul unui bilet este de 10 lei.
 

 

Catalina Ioancea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri