Noua variantă Pirola este „cea mai îngrijorătoare de la Omicron încoace”. Focar la un azil

Cea mai recentă variantă de Covid se răspândește nestingherită în Marea Britanie, spun oficialii din domeniul sănătății. BA.2.86, supranumită „Pirola” de către oamenii de știință online, a fost descoperită ca fiind la originea unui focar de 28 de cazuri la un azil.

Experții de la Agenția britanică de securitate sanitară spun că tulpina se răspândește acum la nivel național, dar nu știu încă dacă este mai gravă decât Omicron. NHS a devansat lansarea vaccinului de toamnă pentru a începe săptămâna viitoare din cauza temerilor legate de această variantă.

Directorul pentru vaccinuri al NHS England, Steve Russell, a numit Pirola “cea mai îngrijorătoare variantă de la Omicron încoace”, scrie The Sun.

Oamenii de știință sunt îngrijorați că mutațiile sale înseamnă că va fi mai ușor de transmis și va provoca o creștere rapidă a numărului de îmbolnăviri. Noile variante care apar sunt, de obicei, observate doar dacă se răspândesc mai repede sau sunt mai grave decât cele anterioare.

Cele 28 de cazuri noi înseamnă că au fost confirmate 34 de cazuri de Pirola în Anglia, cu cinci pacienți internați în spital, dar niciun deces. Dar este dificil să se urmărească în mod corespunzător cazurile sau noile variante, deoarece testele publice au fost eliminate.

Cazuri au fost descoperite și în Scoția, Danemarca, Elveția, Israel, SUA și Canada.

Cifrele NHS arată că numărul total de internări în spitale pentru Covid este în creștere, aproape 900 de persoane fiind tratate în Anglia săptămâna trecută, comparativ cu un minim de aproximativ 250 în iulie.

Dr. Renu Bindra, director de incidente la UKHSA, a declarat: “BA.2.86 are un număr semnificativ de mutații în comparație cu alte variante Covid care circulă în prezent. Dar datele de până acum sunt prea limitate pentru a trage concluzii ferme cu privire la impactul pe care acest lucru îl va avea asupra severității virusului. Este clar că există un anumit grad de transmitere la nivelul comunității la scară largă, atât în Marea Britanie, cât și la nivel global, și lucrăm pentru a stabili întreaga amploare a acestui lucru. Între timp, rămâne vital ca toți cei eligibili să se prezinte pentru a se vaccina în toamnă de îndată ce li se oferă vaccinul.”

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate