Noua campioană US Open a mărturisit că vizitează România de două ori pe an

La 18 ani, Emma Răducanu este noua revelație a tenisului mondial. A câștigat US Open, fiind prima jucătoare din istoria US Open care a venit din calificări și a obținut trofeul. Ce legătură există însă între britanică și România?

Emma Răducanu este o combinație interesantă de culturi. S-a născut în Canada, din părinți emigranți stabiliți acolo. Tatăl, Ion, este de origine română, așa cum arată și numele jucătoarei. Mama este de origine chineză. Cei trei s-au mutat în Londra pe când Emma avea doi ani și întreaga ei formare a avut loc acolo.

„Bunica mea gătește superb'

Cu toate acestea, Emma a recunoscut într-un interviu că vine de două ori și în România. Motivul? Bunica ei paternă, care o așteaptă întotdeauna cu preparate speciale. Emma Răducanu a declarat că „Merg de două ori pe an în București pentru a-mi vizita bunica. Este foarte frumos, iar mâncarea este extraordinară. Bunica mea gătește superb și îmi place mult la București'.

Emma RăducanuSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Performanța Emmei Răducanu a stârnit un val uriaș de simpatie în întreaga lume. Faptul că a câștigat unul dintre marile turnee de grand slam a fost dublat și de alte trei performanțe. În primul rând, este prima jucătoare din istoria campionatului care a ajuns în finală și a și câștigat, după ce a venit din calificări, unde nu a pierdut niciun set. În al doilea rând, a câștigat trofeul reprezentând Marea Britanie, ceea ce nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp. Mai exact, din 1977. Și nu în ultimul rând, e cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam, de la Maria Sharapova, în 2004.

„Dacă era în România, nu știu ce făcea'

În acest context, declarația gazetarului Cristian Tudor Popescu de la Digi 24 a fost privită cu scepticism și a stârnit controverse. Acesta a spus că: „Să vă spun ceva care n-o să vă placă, dacă nu se năștea în Canada și nu trăia în Anglia, ci lucrurile astea se întâmplau în România, era foarte puțin probabil ca Emma Răducanu să fie unde este astăzi, să ridice trofeul de la US Open. Pentru că accidente fericite precum Simona Halep se întâmplă foarte rar. Dacă era în România, nu știu ce făcea. Să fim serioși. (…)

Citește și: Traumele se ascund în creier

Foto: Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete