Norovirus. Infecție prezentă frecvent în medii închise și aglomerate

Infecția cu norovirus poate provoca debutul brusc de vărsături severe și diaree. Virusul este foarte contagios și răspândit în mod obișnuit prin alimente sau apă contaminate în timpul preparării sau prin suprafețe contaminate. De asemenea, puteți fi infectat prin contactul apropiat cu o persoană infectată.

Diareea, durerile de stomac și vărsăturile încep de obicei la 12 până la 48 de ore după expunere. Simptomele norovirusului durează de obicei una până la trei zile și majoritatea oamenilor se recuperează complet fără tratament. Cu toate acestea, pentru unii oameni – în special sugari, adulți în vârstă și persoanele cu boli de bază – vărsăturile și diareea pot fi sever deshidratante și necesită îngrijiri medicale.

Infecția cu norovirus apare cel mai frecvent în medii închise și aglomerate, cum ar fi spitale, case de bătrâni, centre de îngrijire a copiilor, școli și nave de croazieră.

Norovirus. Simptome

Semnele și simptomele infecției cu norovirus includ greaţă, vărsături, dureri de stomac sau crampe, diaree, febră, dureri musculare. Semnele și simptomele încep de obicei la 12 până la 48 de ore după expunerea la norovirus și durează una până la trei zile. Unele persoane cu infecție cu norovirus nu prezintă semne sau simptome. Cu toate acestea, ele sunt încă contagioase și pot răspândi virusul altora.

Norovirusurile sunt foarte contagioase și sunt aruncate în fecalele oamenilor și animalelor infectate. O persoană poate fi infectată cu norovirus prin consumul de alimente contaminate, consumul de apă contaminată, atingerea mâinii de gură după ce mâna a intrat în contact cu o suprafață sau un obiect contaminat, contact cu o persoană care are o infecție cu norovirus.

Norovirusurile sunt greu de distrus deoarece pot rezista la temperaturi calde și reci și la majoritatea dezinfectanților.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate