Nopțile când visele pot arăta viitorul

Între Crăciun si Anul Nou lumea traversează cele 12 Nopți Sfinte ale Universului, nopțile când ferestrele Cerului sunt cel mai aproape de om, iar cele 12 dintre Cer și Pământ sunt deschise. În aceste nopți – cele mai întunecate ale anului – tradițiile vorbesc despre visele care pot arăta viitorul.

Nopțile când visele pot arăta viitorul: de la Crăciun la Bobotează

Din momentul când Soarele intră în Capricorn, se marchează începerea solstițiului de iarnă și începând din această noapte se derulează cele 12 Nopți Sfinte ce pornesc din seara de 24 decembrie și se încheie în seara de 5 ianuarie, înainte de Bobotează, Aceasta este perioada din an cea mai încărcată energetic iar aceste cele mai puternice nopți sunt cele în care ne putem transmite în Univers dorințele și putem primi previziunui sub forma de vise legate de viața destinul și intențiile noastre. Simbolic, fiecare noapte din această perioadă aparține uneia dintre cele 12 forțe cosmice sub semnele cărora se desfășoară existența omenească, iar energetic, ele devin un fel de copie concentrată a acestor forțe care guvernează Universul și pe care foarte puțini le percep sau le pot cuprinde cu înțelegerea minții.

Rugăciunea dorințelor la lumina unei singure lumânări

Există mai multe ritualuri ale celor 12 Nopți Sfinte – descrise de filozoful esoteric și clarvăzătorul Rudolf Steiner – cel mai important fiind cel ce îți permite să transmiți dorințele, cererile și speranțele tale viitoare. Acesta include o rugăciune și o listă de dorințe adresată arhanghelului Gabriel stăpânitorul puterilor universale, care are cea mai puternică conexiune cu Nopțile Sfinte, iar acestea trebuie repetate de câte trei ori, la orele 10.00 și 12.00, respectiv 22.00 și 24.00 ale celor 12 zile și nopți sfinte, la lumina unei singure lumânări.

Visele – oracol

Visele pe care le vei avea în aceste nopți sunt profetice, sunt vise-oracol și de accea mulți dintre cei care încearcă să le interpreteze, sunt dezorientaţi de diferenţele între diferitele chei de interpretare. Oniromanții spun însă că diferenţele între cheile visurilor sunt doar aparente. Semnele premonitorii oferite de energia astrală a celor 12 Nopți Sfinte pot fi interpretate după culoare, suprapunerea imaginilor sau după ordinea acestora luată în sens invers. Marii onirologi, cum sunt Hervey de Saint Denys sau Alfred Maury, oferă câteva chei pentru a diferenția visele revelatorii ale Nopților Sfinte, de cele fără valoare. Acestea din urmă sunt cele din primele ore ale somnului sau cele ce au la bază o cauză externă: emoții trăite în timpul zilei, zgomote frig, lecturi sau filme. Nopţile cu cea mai mare putere oraculară sunt miercurea şi vinerea, visul-oracol apare doar după ora 3 dimineața, iar poziţia de somn favorabilă este cea pe partea dreaptă. Pentru a urma ritualul premonițiilor indicate de visurile din cele 12 nopți, oniromanții spun că este necesar ca în prima noapte cea din Ajunul Crăciunului să nu mergi la culcare decât după ora 1 sau 2 dimineața, iar în restul nopților să ai o anumită oră de culcare pe care să o respecți strict. Semnificaţia viselor din cele 12 Nopți Sfinte este în general contrară faptului visat iar termenul de împlinire poate fi citit după distanţa până la un lucru aflat în vis sau după repetarea periodică a unei secvențe.

Printre cheile de interpretare sunt:

 • Animalele domestice sunt bune, cu excepția pisicii, iar cele sălbatice îndeosebi felinele sunt nefaste.
 • Peştii, aflaţi la suprafaţa apei semnifică o abundență a unui noroc, însă dacă sunt pe fundul apei urmează un eveniment periculos.
 • Un semn foarte rău este apariția în vis a unui animal ce are acelaşi sex cu cel ce visează.
 • Moartea înseamnă căsătorie sau fericire, crima, siguranţă iar oglinda, o trădare iminentă.
 • Fructele visate în această perioadă înseamnă eşec.
 • Legumele sunt nefaste, în afară de ciuperci şi de mazăre.
 • Urcarea este întotdeauna bună.
 • O armă indică o depărţire, o ruptură.
 • Un șoarece (nu șobolan) semnifică o pierdere sigură de bani, iar insectele, necazuri şi griji.
 • Mireasa apărută în vis anunță un accident sau o moarte posibilă.
 • Animale cu sânge rece, reptilele și mai ales șerpii sunt semn foarte rău.
 • Visurile despre mâna stângă se referă la copii tăi iar despre dreapta, la frați sau surori.
 • Păsări venind direct către tine, grijă mare, iar având capul ascuns sub o aripă, o afecțiune a cuiva drag.
 • Visurile cu păduri dese sau prăpăstii abrupte înseamnă probleme cu ficatul.
 • Fantomele sau figurile înspăimântătoare, indică afecţiuni ale inimii.
 • Focul, fumul, pot însemna proasta funcționare a splinei iar armele ori soldații în vis, disfuncții pulmonare.
 • O boală renală este indicată de visurile în care înoți cu mare greutate, la limita înecului.
 • Cascadele indică în vis, anemia, iar spânzurătoarea, probleme respiratorii sau astm.

Când pică PAȘTELE în 2023

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate