Noiva do Cordeiro, orașul femeilor. În ce condiții au acces bărbații aici?

Orașul Noiva do Cordeiro este popular pentru dominația sa feminină și singurul oraș din lume în care trăiesc doar femei. Numele acestuia înseamnă „Mireasa Mielului' și este situat în sud-estul Braziliei.

Orașul este extrem de bine administrat de cele 600 de femei care îl stăpânesc. Acest mic oraș brazilian a fost creat de o femeie pentru femei. Are propriile reguli și propriu sistem de organizare a muncii și a vieții.

Femeile de aici se căsătoresc și fac copii, însă în anumite condiții. În Noiva do Cordeiro domnește adevăratul matriarhat, iar accesul bărbaților este permis conform unui program.

Povestea orașului Noiva do Cordeiro

În urmă cu mai bine de o sută de ani, la sfârșitul secolului al XIX-lea, o locuitoare a Braziliei, Maria Senhorinha de LimaLima, a fost expulzată din propria casă și apoi din oraș. Ea și cinci generații următoare au fost chiar excomunicate din biserică.

O pedeapsă atât de crudă a fost dată ca urmare a faptului că și-a părăsit soțul. Această fată și-a permis să-și asculte sufletul și să-l părăsească pe bărbatul cu care a fost de fapt forțată să se căsătorească.

Acest eveniment trist a determinat-o pe Maria Senhorinha de Lima să se gândească la crearea unui loc special pentru sexul frumos. Un loc în care orice femeie va găsi sprijin și înțelegere, iar conducerea bărbaților va rămâne cu mult dincolo de granițele acestei așezări. Așa că în 1891, un orășel minuscul a apărut în Brazilia, pe dealurile Văii Belo.

Din păcate, în acele timpuri de început, femeile care s-au stabilit în Noiva do Cordeiro erau considerate inițial reprezentanți ai celei mai vechi profesii. De asemenea, erau respinse de societate.

În prezent, cele 600 de femei și-au aranjat viața așa cum doresc și se simt confortabil în regatul lor feminin. În orașul lor, doar sexul frumos are dreptul de a domina. Ele cred că organizează o viață mult mai bună în așezarea lor decât bărbații.

O singură dată acest oraș a intrat sub o dictatură masculină. În 1940, pastorul evanghelic Anisio Pereira s-a căsătorit cu una dintre amazoanele lui Noiva do Cordeiro. A devenit și fondatorul unei biserici din oraș și imediat a început să impună cele mai stricte reguli pentru femei. De mai bine de 50 de ani, femeilor li s-a interzis să asculte muzică, să se tundă, să bea alcool și chiar să folosească contraceptive.

Noiva-do-Cordeiro-copiiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

După moartea lui Anisio Pereira, femeile au decis ferm să nu mai permită niciodată unui bărbat să conducă orașul și, cu atât mai mult, relația lor cu Dumnezeu. Acest loc este cu adevărat atractiv pentru femei. Nu există concurență, așa că toată lumea se simte ca o singură familie.

Fetele din Noiva do Cordeiro sunt libere, relaxate și se ajută între ele. Doamnele de aici nu sunt nevoite să joace multe roluri și să încerce să atragă atenția masculină asupra lor în viața de zi cu zi. Unele sunt căsătorite și au copii. Bărbații își pot vizita soțiile în Noiva do Cordeiro doar în weekend, la fel ca fiii care au împlinit vârsta majoratului. Toți locuiesc și lucrează în alte orașe, dar vin în oraș în zilele permise.

În timpul săptămânii, toate fetele cultivă terenuri agricole, gătesc mâncare, au improvizate saloane de înfrumusețare și își organizează prezentări de modă, diferite sărbători și târguri. Desigur, aceste așezări sunt unice în natură, dar femeile au dovedit de mult că pot face față dificultăților la fel de bine ca și bărbații. Istoria cunoaște multe cazuri când femeile au devenit războinici de succes și au intrat în istorie.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate