Noi titluri pentru copiii lui Harry și Meghan, confirmate după moartea Reginei Elisabeta a II-a

Copiii Prințului Harry și al soției sale, Meghan Markle au devenit prințul Archie și prințesa Lilibet, în urma decesului reginei.

Majestatea Sa a murit la Balmoral joi, 8 septembrie, marcând sfârșitul domniei sale istorice de 70 de ani și întristând întreaga lume. Moartea ei, la vârsta de 96 de ani, înseamnă că strănepoții ei preiau titlurile datorită urcării pe tron a bunicului lor, regele Carol.

Conform protocoalelor stabilite de regele George al V-lea, bunicul reginei, copiii și nepoții unui suveran au dreptul automat la titlul HRH (n.r His Royal Highness), în traducere „Alteța Sa Regală” și la cel de prinț sau prințesă, scrie The Sun.

Copiii prințului Harry și ai lui Meghan Markle, Archie, în vârstă de trei ani, și Lilibet, în vârstă de un an, vor fi acum oficial prinț și prințesă, și HRH, conform regulilor, stabilite în 1917.

Meghan a vorbit anterior despre șocul ei când i s-a spus că Archie nu va beneficia de protecție din partea poliției pentru că nu are un titlu, în timpul interviului bombă cu Oprah Winfrey. Ea a sugerat că decizia a fost luată din cauza rasei sale mixte, însă nu a fost acesta motivul.

În momentul în care Archie s-a născut, era strănepotul unui suveran, nu un nepot. Motivul pentru care prințul George, în vârstă de nouă ani, avea dreptul de a fi prinț este că este protejat în protocolul lui George al V-lea.

Acest lucru se datorează faptului că era strănepot al monarhului pe linia directă de succesiune la tron, fiind primul copil al fiului cel mare al Prințului de Wales. Sora prințului George, prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, și Louis, în vârstă de patru ani, au dreptul la titlurile lor datorită unui brevet semnat de regină la 31 decembrie 2012.

Acesta a acordat titlul de prinț și prințesă, precum și titlul de Alteță Regală, tuturor copiilor fiului cel mare al Prințului de Wales, Prințul William.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri