Nicu Ceaușescu a făcut greva foamei ca să scape de femeia pe care Elena Ceaușescu l-a obligat să o ia de soție! Au trecut 23 de ani de la decesul mezinului familiei Ceaușescu

 

Nicu Ceaușescu s-a stins din viață acum 23 de ani, pe 25 septembrie 1996, la 45 de ani, răpus de ciroză.

Puțini români știu că, înainte de a muri, Nicu a făcut greva foamei pentru a scăpa de soția pe care i-a impus-o Elena Ceaușescu.

Cât timp Nicolae Ceaușescu se afla la putere, Nicu a iubit unele dintre cele mai frumoase femei din țara noastră.

A avut o relație de zece ani cu Donca, fiica liderului comunist Paul Niculescu-Mizil, dar Elena Ceaușescu l-a obligat să se căsătorească cu favorita ei, Poliana Cristescu.

Nicu Ceaușescu a făcut greva foamei ca să scape de femeia pe care Elena Ceaușescu l-a obligat să o ia de soție

Singura soție a lui Nicu a fost Poliana Cristescu, fosta șefă a Consiliului Național al Pionierilor.

Au fost căsătoriți un an şi jumătate, între 1983 și 1985, dar mariajul lor nu s-a consumat. Mircea Oprean, soțul Zoiei Ceaușescu, a povestit că, în anul 1984, el și soția lui au decis să locuiască separat de soții Ceaușescu și să se mute în vila din Str. Cosmonauţilor.

Acolo, la parterul vilei, locuia deja Nicu Ceaușescu. Era singur, iar soția sa Poliana locuia în altă parte. „Căsătoria lor nu a fost consumată', a spus Oprean, la Antena 3, potrivit Click!.

„A intrat în greva foamei din cauza căsătoriei cu Poliana. Pur și simplu nu mânca. Doar pâine și ceai', a mai povestit Mircea Oprean. În cele din urmă, Nicu Ceaușescu a reușit să-și convingă părinții să divorțeze.

Motivul oficial al divorțului dintre Nicu Ceaușescu și Poliana Cristescu

Nicu Ceaușescu a intentat divorț. După evenimentele din 1989, Poliana Cristescu a dispărut o vreme.

Cererea de divorț a lui Nicu Ceaușescu:

Procedura, ca și în cazul căsătorie, fusese mult simplificată faţă de cutumele epocii. Cererea (prezentată de ziarul Tineretul liber la 7 ianuarie 1990) a fost astfel întocmită:

Tovarăşului Preşedinte al Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti

Tovarăşe preşedinte,

Subsemnatul Ceauşescu Nicu, domiciliat în Bucureşti, Str. Cosmonauţilor, nr. 4, Sectorul 1, chem în judecată pe soţia mea, Cristescu Poliana Daniela Luminiţa, cu acelaşi domiciliu, pentru ca prin hotărârea ce veţi pronunţa să dispuneţi desfacerea căsătoriei încheiate între noi la data de 10 decembrie 1983 în faţa delegatului de stare civilă al Consiliului Popular al sectorului 1 Bucureşti, şi înregistrată sub numărul 2850 din acelaşi an.

Din căsătoria noastră nu au rezultat copii.

Întrucât prin căsătorie soţia mea a dobândit numele de familie al subsemnatului, urmează ca, după divorţ, să-şi reia numele anterior de familie, Cristescu. Nu solicit cheltuieli de judecată.

Motivele de divorţ sunt următoarele:

În fapt, la puţină vreme după căsătoria noastră am constatat, atât eu, cât şi soţia mea, că datorită unor firi temperamentale diferite nu ne-am putut acomoda unei vieţi de familie comune, deşi amândoi soţii am depus eforturi în acest sens. Ca urmare, în ultimul timp ne-am despărţit în fapt.

Aşa fiind, desfacerea căsătoriei se impune întrucât sunt prezente motivele temeinice prevăzute de Codul Familiei.

În drept îmi întemeiez acţiunea pe dispoziţiile art. 38 şi următorii din Codul Familiei, precum şi pe dispoziţiile art. 607 şi următorii din Codul de Procedură Civilă.

În dovedirea acţiunii încerc să mă folosesc de proba cu acte (certificatul de căsătorie) şi proba cu martori pe care-i voi propune la primul termen de judecată.

Semnat – Nicu Ceauşescu.

Nicu Ceaușescu nu şi-a angajat avocat, iar Poliana nu s-a prezentat la tribunal.

Ce face Poliana în prezent?

Poliana și-a înființat o firmă de consultanță și, datorită prieteniei care o leagă de frații Păunescu, este și acționar în mai multe dintre firmele acestora.

Mai mult chiar, în 2016 a fost numită în cosiliul de administrație al studiourilor din Buftea, preluate de Bobby Păunescu. Poliana Cristescu s-a recăsătorit și are o fiică pe nume Liliana, scrie România TV.

Foto: Libertatea.ro

Citește și:

Cum arată astăzi Mr. Bean? Cât de mult s-a schimbat Rowan Atkinson, actorul care a dat viață personajului!

A înșelat-o de două ori, dar asta nu e tot! Demi Moore dezvăluie ce a fost obligată să facă în timpul mariajului cu Ashton Kutcher

Regina Elisabeta a II-a, mai supărată ca niciodată. Nu vrea să mai vorbească despre Meghan Markle și prințul Harry. Care este motivul?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate