Nicki Minaj şi-a anulat concertul din Arabia Saudită! Care este motivul din spatele acestei decizii

Nicki Minaj

Nicki Minaj

După ce a acceptat, pentru fanii ei din Arabia Saudită, să concerteze în cadrul unui festival, rapperița Nicki Minaj s-a retras, notând:

„După ce m-am gândit mai bine, am decis să anulez concertul programat la Jeddah World Fest', a declarat Minaj într-un comunicat.

„Deşi vreau să concertez pentru fanii mei din Arabia Saudită, după ce m-am informat mai bine asupra acestor aspecte, am ajuns la concluzia că este important pentru mine să îmi arăt sprijinul privind drepturile femeilor, ale comunităţii LGBTQ, precum şi față de libertatea de expresie”, a mai adăugat artista, potrivit Mediafax.

Nicki Minaj şi-a anulat concertul din Arabia Saudită!

Care este motivul din spatele acestei decizii?

Artista, celebră pentru versurile sale explicite şi ţinutele sumare, a fost invitată să concerteze, pe 18 iulie, la Jeddah Season Festival.

În cadrul festivalului, ar mai trebui să concerteze artistul pop britanic Liam Payne şi DJ-ul american Steve Aoki. Prin intermediul evenimentului, autorităţile acestui regat ultraconservator încearcă să prezinte o imagine mai liberală a ţării.

În Arabia Saudită consumul de alcool este interzis, iar regulile sociale sunt foarte stricte. Prinţul moştenitor, Mohammed ben Salman, a lansat o uşoară mişcare de liberalizare, deschizând noi săli de cinema şi permiţând organizarea de concerte şi mari evenimente sportive.

Autorităţile au promis anul trecut că vor investi 64 de miliarde de dolari în industria de divertisment, în următorul deceniu.

Anunţul despre acest concert a provocat rumoare în rândul tinerilor saudiţi. „Visul meu a devenit realitate”, a scris un fan pe rețelele sociale.

Anunţul a şi scandalizat publicul conservator. „Vine, îşi mişcă posteriorul şi cântă piese care glorifică sexul (…), iar apoi toată lumea îmi spune mie să port abaya (veşmânt tradiţional feminin ce acoperă tot corpul, n.r.). Ce naiba este asta?”, a întrebat o tânără într-o înregistrare video publicată pe Twitter.

Nicki Minaj s-a născut în Saint James, în insulele Trinidad şi Tobago, şi a crescut în Jamaica şi în New York.

Minaj a intrat în atenţia publicului după ce a semnat un contract cu Young Money Entertainment, în 2009.

Celebră pentru stilul vestimentar și muzical foarte colorat, artista a avut mai multe piese clasate pe primele locuri în topurile de specialitate din Statele Unite.

Foto: Instagram

Citește și:

Julio Iglesias, tatăl biologic al unui bărbat de 43 de ani. Cum arată fiul pe care a refuzat să îl recunoască?

La sfârșitul acestei săptămâni va deveni mamă! Va naște mai devreme decât era planificat: „Am decis că operația de cezariană este cea mai sigură variantă’

Sharon Stone a fost la un pas de a-și pierde viața! Ce probleme de sănătate a avut?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte