Nevralgia intercostală. Ce este și care sunt simptomele?

Nevralgia intercostală este durerea nervoasă care afectează zona de sub coaste și poate fi cauzată de mai multe afecțiuni diferite. Persoanele cu nevralgie intercostală acuză multă durere în coaste, piept sau zona superioară a abdomenului.

Nevralgia intercostală. Ce este și care sunt simptomele?

Durerea este principalul simptom al nevralgiei intercostale și apare de obicei într-o zonă care se înfășoară în jurul pieptului sau abdomenului. Această durere poate fi constantă sau intermitentă și, de asemenea, o persoană poate experimenta amorțeală și furnicături. Durerea în sine, care ar putea dura mult timp după ce orice a cauzat-o dispare, ar putea fi: ascuțită, radiantă și ca un junghi.

Durerea cauzată de nevralgia intercostală se poate agrava cu mișcări precum sărituri, tuse sau strănut. De asemenea, s-ar putea simți în timp ce persoana inspiră și expiră, sau pur și simplu ca o durere la omoplat, spate sau inghinal.

Nevralgia intercostală este cauzată de leziuni și inflamații ale nervilor intercostali. Nervii intercostali se ramifică din măduva spinării și trec pe sub coaste. Mai multe afecțiuni și leziuni diferite pot afecta acești nervi.

Sindromul durerii post toracotomie (PTPS). Aceasta apare după o toracotomie , care este o incizie chirurgicală făcută între coaste, de obicei în timpul unei proceduri de acces la plămâni sau inima. Incizia poate provoca traumatisme la nivelul nervului intercostal, care poate fi ceea ce cauzează durerea.

Postherpetică. Aceasta este o complicație a zonei zoster. Puteți dezvolta zona zoster dacă ați avut vreodată varicela. Odată ce ai avut varicela, virusul rămâne în corpul tău pentru tot restul vieții. Virusul se poate reactiva și poate cauza zona zoster dacă sistemul tău imunitar slăbește.

Trauma. O leziune traumatică poate provoca leziuni ale nervilor intercostali, ceea ce duce la nevralgie intercostală.

Proceduri medicale. O nevralgie intercostală poate apărea după proceduri medicale, cum ar fi plasarea unui tub toracic, mastectomie sau alte intervenții chirurgicale la sân.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate