Narcisa Suciu, la un pas să se călugărească. Tatăl artistei nici nu a vrut să audă: „Rămâne în calculul meu”

Narcisa Suciu și-a dorit să se călugărească atunci când avea vârsta de doar 17 ani, însă aceasta nu a putut să își îndeplinească dorința, pentru tatăl ei nu a fost de acord. Artista spune că la un moment crede că va face acest pas.

Cunoscuta artistă Narcisa Suciu a mărturisit recent că, după pierderea mamei sale, a avut o puternică dorință de a se retrage la mănăstire și de a-și dedica viața spiritualității. Părinții Narcisei au trecut în neființă când aceasta era încă foarte tânără, iar această pierdere profundă a lăsat o amprentă puternică asupra ei.

La vârsta de doar 17 ani, Narcisa Suciu a simțit chemarea de a se călugări și a exprimat această dorință în fața tatălui său. Cu toate acestea, tatăl Narcisei nu a fost de acord cu această decizie. Cu determinare și credință, Narcisa a căutat sprijin și a mers chiar și în audiență la episcopul de Baia Mare, în speranța de a obține acordul unui adult pentru a-și urma chemarea. Cu toate acestea, Narcisa a fost nevoită să renunțe la planurile sale de a se călugări.

„Eu nu văd mănăstirea ca pe un loc în care te ascunzi. Rămâne în calculul meu pentru la un moment dat. Poate nu săptămâna asta sau anul ăsta. Am și fost la Mănăstirea Bârsana și am stat o vreme cu maicile de acolo. M-a invitat maica stareță.

Eu văd mănăstirea ca pe un loc în care îți permiți să te uiți un pic în tine, să înțelegi mai bine lumea în care trăiești, să te apropii mai mult de Dumnezeu. Nu se poate călugări oricine, dar dacă te duci la poarta mănăstirii și mărturisești că vrei să rămâi acolo, te primesc.

Trebuie să te primească. E casa lui Dumnezeu și toată lumea trebuie să aibă acces acolo', a dezvăluit Narcisa Suciu, la emisiunea „40 de întrebări cu Denise Rifai', de la Kanal D, potrivit click.ro.

„Exorcizarea pe care o făcea bunicul nu e ca aceea pe care o vedem în filmele de la Hollywood'

Bunicul matern al cunoscutei artiste a fost un preot greco-catolic, acesta primind dezlegare de la arhiepiscop să facă chiar exorcizări.

„Bunicul meu era un preot la care era foarte multă lume. De la oameni foarte tineri, la cei mai în vârstă. A fost un om de care mi-a fost frică în momentul în care am făcut un copil fără să fiu căsătorită legal. Dar el mi-a spus: «Ai făcut cel mai bun lucru pe care puteai să-l faci!».

Am zis că, deși sunt așa cum sunt și am o problemă cu supunerea și cu ascultarea, poate că aș putea să-mi găsesc loc acolo. Mi s-a părut că e pentru mine (n.r. – când s-a dus, în tinerețe). Dar răspunsul episcopului a fost: «Nu știu dacă tu ești una dintre ele!»

Exorcizarea pe care o făcea bunicul nu e ca aceea pe care o vedem în filmele de la Hollywood. Sau la televizor. Exorcizarea reprezenta exact momentul acela în care un om ajungea la bunicul meu, îi spunea ce probleme are, iar el îi spunea ce are de făcut – mătănii, rugăciuni. Iar apoi îi pregătea o amuletă. Nu era musai o cruciuliță, putea fi un medalion. Le făcea cu mâna și în lucrul manual punea toată energia lui pozitivă și se ruga în timpul acesta.

Când i-l dădea bolnavului, avea impresia că a pus în bucățica respectivă de lemn sau lut tot ce avea el mai bun. El întotdeauna m-a văzut așa cum eram. Întotdeauna mi-a zis că am un dar pe care puțini oameni din lume îl au. Și că dacă nu îl voi folosi ca să îi ajut pe cei din jur, o să mi se ia', a mai spus Narcisa Suciu, la Kanal D.

Narcisa Suciu la 40 de intrebari cu Denise Rifai_Kanal D (2)SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 10)

A apărut ediția de septembrie a revistei Avantaje

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

Află mai multe din ediția print Avantaje septembrie:: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete