N-ai fi crezut niciodată! Cum a făcut Ion Țiriac primii bani?

N-ai fi crezut niciodată! Cum a făcut Ion Țiriac primii bani?

Ion Ţiriac este ocupă în prezent locul al treilea în topul celor mai bogați români, având o avere estimată la 1,7 miliarde de euro. Cu toate acestea, fostul tenisman nu a fost mereu bogat, el dezvăluind nu demult cum a reușit să facă primii bani pentru a nu face foamea.

În vârstă de 82 de ani, Țiriac a povestit că avea simțul afacerilor încă de când era doar un adolescent și că avea tot felul de idei bizare pentru a putea face bani, undeva la jumătatea anilor ’50.

„M-a ajutat foamea. E greu să vă spun eu pentru că e greu să vă identificaţi cu anii ’50, cum făceai să obţii un colac sau o bucată de pâine. Trebuia să inventezi tot felul de lucruri. Primele comerţuri pe care le-am făcut era să iei de la Moscova două ceasuri Pobeda și să le vinzi în ţară cu doi lei, iar cu doi lei să cumperi patru sticle de coniac și să le vinzi la Moscova cu şase lei şi aşa mai departe', povestește miliardarul român, citat de Ziareonline.ro.

Țiriac s-a apucat de tenis dintr-o întâmplare

Omul de afaceri a mărturisit că s-a apucat de tenis dintr-o pură întâmplare deoarece, astfel, făcea rost de bani.

„Tenisul pentru mine a fost o întâmplare. Eu eram foarte bun, unul dintre juniorii buni la tenis de masă. Antrenamentele la tenis de masă le faceam exact acolo unde erau şi cele trei terenuri de tenis. Tenis jucau însă numai oamenii cu bani și pe vremea aia. Eu veneam dimineaţa la ora 6 când jucau boierii mari, ca să le strâng mingile şi îmi dădeau 25 de bani. Dacă stăteam două ore erau 50 de bani. 50 de bani azi, 50 de bani mâine, poimaine aveam 3 lei. Într-o sâmbătă sau duminică unuia dintre acești burtoși nu i-a venit partenerul şi, cum eu eram mai tinerel, m-a întrebat dacă nu pot să îi arunc mingile inapoi. Cum dădea, cum îi dădeam înapoi. Era 5 mai 1955, cu patru zile înainte să împlinesc 15 ani. A fost primul meu contact cu racheta de tenis și cu tenisul”, a declarat Ţiriac.

În momentul de față, Ion Ţiriac deține afaceri profitabile în domeniul importurilor și a comerțului cu mașini, al asigurărilor și în domeniul bancar. De asemenea, el este proprietarul turneului de tenis Masters de la Madrid. De asemenea, în 2016 a deschis la Otopeni muzeul „Ţiriac Collection', unde sunt expuse cele peste 170 de maşini de epocă din colecţia lui personală.

Participant cu naţionala de hochei a României la Jocurile Olimpice de iarnă din 1964, Ion Ţiriac a cucerit trofeul în proba de dublu la Roland Garros alături de Ilie Năstase şi a urcat până pe locul 8 în lume în clasamentul de simplu, în 1968. De asemenea, a jucat trei finale de Cupa Davis împotriva echipei SUA, în anii 1969, 1970 și 1972, în toate trei avându-l ca partener pe același Ilie Năstase.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete