My Fair Lady – un muzical de succes de pe Brodway, acum, în România

My Fair Lady – un muzical cu aproape 80 de artiști (40 de actori și dansatori, 27 de muzicieni, 12 soliști), se joacă la Grand Cinema & More, Băneasa Shopping City, în sala Epika, pe 8, 9, 10 și 11 decembrie.

My Fair Lady

My Fair Lady – un muzical perfect


Bazat pe piesa de teatru „Pygmalion' scrisă de George Bernard Show, muzicalul My Fair Lady, creat în 1956, are un libret scris de Alan Jay Lerner, muzica fiind compusă de Frederick Loewe. Este povestea Elizei Doolittle, o tânără cockney dintr-o mahala londoneză pe care, într-un pariu, sau într-un joc de ambiție, profesorul Henry Higgins vrea să o transforme în asemenea măsură încât să treacă drept o lady în înalta societate a Londrei, atât de pretențioasă și atât de snoabă.

Până în 1962, producția originală, având-o în rolul principal pe Julie Andrews, s-a jucat pe Brodway de 2.717 ori (o medie de 453 de reprezentații pe an!). Spectacolul a fost reluat periodic, în noi și noi montări, în acord cu arta și tehnica fiecărui deceniu. A fost numit de critici și de presă „muzicalul perfect'.

În 1964, în linia muzicalurilor cinematografice care erau în mare vogă, George Cukor regizează filmul cu același titlu, păstrându-l în rolul profesorului Higgins pe Rex Harrison din producția originală de pe Brodway, dar cu Audrey Hepburn în rolul Elizei – pentru că, la acea dată, Julie Andrews era, deja, prinsă în rolul Mary Poppins cu care avea să obțină Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal.

Nici My Fair Lady nu se lasă mai prejos: Rex Harrison câștigă Oscarul pentru rol principal masculin. În total, filmul obține opt premii Oscar, inclusiv pentru regie, și obține patru alte nominalizări.

My Fair Lady

My Fair Lady după de 60 de ani

Spectacolul montat în acest an la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City este regizat de Răzvan Ioan Dincă. Libretul este tradus de Ernest Fazekas.

În distribuție:
Eliza Doolittle – Irina Baiant / Ana Maria Georgescu
Professor Henry Higgins – Richard Balint / Ernest Fazekas
Alfred Doolittle – Ionuț Burlan
Colonel Hugh Pickering – Adrian Nour
Mrs. Higgins – Aura Călărașu
Freddy Eynsford-Hill – Florin Budnaru / Filip Ristovski
Zoltan Karpathy – Ovidiu Usvat
Mrs. Pearce – Oana Rusu / Diana Alexandra Vladu

La reușita spectacolului contribuie dirijorul Daniel Jinga, scenograful american Maruti Evans, designerul de costume Oana Botez, coregraful Violeta Dincă și designerul de lumini Daniel Klinger.

Cea mai mare provocare a acestui spectacol a fost transformarea unei săli de cinema într-o sală autentică de teatru. Ingeniozitatea acestei puneri în scenă și măiestria celor implicați în proiect se reflectă în decorul pe două etaje, optimizat pentru a susține simultan actori, balet și o întreagă orchestră live.

My Fair Lady

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse