„BACH. Sase suite pentru violoncel solo” interpretate de Razvan Suma (CD)

O data cu acest turneu, Razvan Suma a propus publicului o alta premiera in Romania: prima inregistare completa pe CD a integralei suitelor pentru violoncel solo compuse de Bach. CD-ul – conceput intr-o forma moderna, atractiva – este realizat cu sprijinul casei de productie Sonoro Records.

Miercuri, 9 mai, cei care nu au apucat sa il asculte inca pe Razvan Suma sau cei care doresc sa il revada au posibilitatea sa asiste la lansarea oficiala a CD-ului BACH. Sase suite pentru violoncel solo interpretate de Razvan Suma. Evenimentul va fi organizat in foaierul Salii Radio din Bucuresti, in pauza concertului sustinut de artist alaturi de Orchestra de Camera Radio, sub bagheta dirijorului Eckart Hübner. Programul serii cuprinde lucrari ale compozitorilor Jacques Ibert, Camille Saint-Saëns si Georg Friedrich Händel.

Razvan Suma, violoncel
Cei prezenti la lansare vor avea ocazia sa obtina un autograf acordat de Razvan Suma. Pentru cei mai putin norocosi, CD-ul va fi disponibil in librariile Carturesti, Humanitas, Bastilia si Anthony Frost.

Pretul CD-ului la lansarea oficiala va fi unul promotional fata de cel disponibil in librarii.

Razvan Suma a realizat din 2006 pana in prezent sase turnee in formula de trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alaturi de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alaturi de Marin Cazacu, Alexandra Gutu si Octavian Lup, in componenta cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Razvan Suma este prezent pe scene din Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

In 2009 a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio. In calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzica Bucuresti dezvolta o intensa activitate pedagogica si este invitat sa predea la cursuri de maiestrie organizate in tari ca Spania, Argentina, Coreea si in Romania, in cadrul atelierelor SoNoRo – Interferente.

Instrumentul pe care canta Razvan Suma in acest moment a fost conceput de lutierul Charles Adolphe Maucotel – unul dintre cei mai apreciati creatori de instrumente ai epocii sale – si a fost realizat la Paris in anul 1849. Acest instrument a apartinut in sec. XIX celebrului violoncelist francez Pierre Fournier. Violoncelul Maucotel – Fournier i-a fost oferit lui Razvan Suma in anul 2009 de Fundatia Musicha din San Sebastian, Spania.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies