A murit Regele Mihai! Majestatea Sa avea 96 de ani

A murit Regele MihaiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Regele Mihai I al României s-a stins din viață, după o lungă suferință. Majestatea Sa avea 96 de ani, iar starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă.

A murit Regele Mihai

Vestea că Regele Mihai a decedat a fost făcută publică de reprezentații Casei Regale. După ce a primit sfânta împrărășanie de mai multe ori și a fost spovedit, Regele Mihai a început să se simtă tot mai rău. Aceasta a fost diagnosticat în urmă cu ceva timp cu carcinomepidermoid metastazant şi leucemie cronică, iar această boală necruțătoare i-a adus sfârșitul Majestății Sale. Din cauza bolii, Regele Mihai s-a retras din viața publică în urmă cu un an și jumătate, atunci când starea sa de sănătate s-a deteriorat. Aceasta a luat decizia de a o lăsa pe Principesa Margareta, fiica sa, să îl reprezinte public, aceasta fiind desemnată Custode al Coroanei pe 2 martie 2016.

Înainte de a trece în lumea celor drepți, Regele Mihai s-a simțit tot mai rău, lucru care i-a reunit pe toți cei dragi aproape. Prima care a plecat de urgență la reşedinţa din Aubonne a fost Principesa Margareta, însoțită de soțul ei, Principele Radu. Potrivit comunicatului de presă publicat de Casa Regală a României, cea care a stat alături de Regele Mihai până în ultima clipă a fost Principesa Maria, fiica acestuia.

Regele Mihai și-a petrecut ultimii ani din viață la reședința din Aubonne, Elveția, loc unde a fost îngrijit în premanență de specialiști, dar și de măicuțe. Cum starea de sănătate a acestuia s-a deteriorat tot mai mult, familia regală a decis că nu mai este nevoie ca Majestatea Sa să fie transporant la clinica oncologică din Lausanne, acolo unde a fost operat în trecut.

Starea Regelui Mihai s-a agravat după ce, în 2016, soția acestuia, Regina Ana a României, a murit la vârsta de 92 de ani. Cei doi au format cel mai longeviv cuplu regal din istoria României, iar despărțirea l-a afectat profund pe Regele Mihai care, din cauza problemelor de sănătate, nu și-a putut conduce soția pe ultimul drum.

Regele Mihai s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia. Aceasta a fost Regele României în perioada 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, dar și în intervalul 6 septembrie 1940 și 30 decembrie 1947. Regele Mihai a fost căsătorit cu Ana, Principesă de Bourbon-Parma și împreună au avut cinci fiice Principesa Margareta a României, Principesa Elena a României, Principesa Irina a României, Principesa Sofia a României și Principesa Maria a României.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Regele Mihai.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Regele Mihai I al României și lupta cu leucemia

Vești triste despre starea de sănătate a lui Salvador Sobral. Câștigătorul de la Eurovision a fost conectat la o inimă artificială

Ultimele imagini publice cu Olga Tudorache. Fotografiile sunt cutremurătoare

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete