Secretul lui Bachus (film)

Din 30 octombrie, filmul Secretul lui Bachus va rula zilnic la The Light Cinema, Liberty Center.

SINOPSISUL FILMULUI
Un tanar ziarist de investigatii,Victor Mirea, onest si animat de un puternic simt justitiar vrea sa asaneze tot raul din jur, ceea ce incododeaza pe “seful” sau, intepenit in scaunul de director. Este pedepsit sa “studieze” nevinovata si banala apa minerala Hebe. Victor descopera lucruri nebanuite, Hebe fiind doar un paravan in spatele caruia se fac uriase afaceri ilegale, acoperite de o retea nationala de coruptie in varful carei troneaza Nea Bachus-vanzator de vinuri.

Aparent modest -la lumina zilei- acesta devine noaptea regele sadic al unei lumi sordide, cu telefoane albe si coridoare mizere, o lume imorala, respingatoare, in care nesupunerea sau greseala supusilor devin fatale.

Dar marele gangster are si el un ”calcai al lui Ahile”: o iubire oarba pentru fiica sa hiperponderala, pe care-o viseaza mare star la ”Holivud”, ca ”Liza Milanelli”. Juna rubicond-rubensiana, anemica la capitolul “calitati artistice”, vizioneaza zilnic, in scop didactic, filmul “Casablanca”.

Treptat, tanarul ziarist descopera ca Nea Bachus, este un mafiot avar si diabolic care, prin inselaciune si intimidare, aduna averi uriase, valori, relatii, valuta. Stapan absolut al lumii interlope dar si al unor cercuri sus-puse, santajabile prin mita si “mici servicii”, Nea Bachus vrea sa acceada in lumea buna, socotind ca ziaristul Mirea, profesionist de prima pagina, cunoscut in societate, poate fi ginerele ideal.

Pune la cale o “logodna piramidala” si, asudand de fericire, cere “datornicilor” sa aduca daruri fabuloase. Lume multa, caricaturala pana la dezgust. Invitatii contureaza o galerie dintr-un panopticum de circ.

Decorul – o explozie de prost gust, un desavarsit kitsch dar extraordinar de costisitor. Fericirea Bumbestilor, iluzorie si scurta, se sparge ca un balon de sapun sub fraza finala a incoruptibilului ginerica: “Sunteti neverosimil!” Urmeaza pedeapsa, curatirea lumii de ganganiile lumii lui Bachus.

Filmul, “un bestiar” greu de imaginat in anii ’80 ar fi fost insuportabil daca regizorul Geo Saizescu n-ar fi tratat toata povestea intr-o irezistibila cheie comica, cu ajutorul unor uriasi actori de comedie. Un film despre coruptie si necesitatea vitala a constiintei civice.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor