Motivul pentru care Prințesa Margaret a primit o educație inferioară celei primite de Regina Elisabeta a II-a, sora ei

Vezi pozele

Dintotdeauna, copiii din familiile cu sânge albastru s-au bucurat de o educație superioară celei primite de copiii de rând. Însă, se pare că în Familia Regală Britanică au existat inechități în ceea ce privește educația între frați. Cel mai elocvent exemplu este cel al Prințesei Margaret, sora Reginei Elisabeta a II-a, și Regină.

Conform www.aufeminin.com, care face referire la un documentar difuzat pe BBC și intitulat Princess Margaret: The Rebel Royal (Prințesa Margareta, rebela Familiei Regale), Lady Anne Glenconner, domnișoară de onoare la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a, a făcut mărturisiri de-a dreptul surprinzătoare. Ea a afirmat că Prințesa Margaret a primit o educație inferioară celei primite Regina Elisabeta a II-a, lansând supoziția că Margaret ar fi reprezentat o amenințare pentru sora ei dacă ar fi avut același nivel de educație.

Prințesa Margaret, copilul rebel al Monarhiei Britanice

Prinţesa Margaret a fost rebela Monarhiei Britanice contemporane. A dus o viaţă ieşită din tiparul regal, fiind implicată în multe scandaluri, aventuri amoroase şi având la activ și un divorţ. A fost prima prinţesă a Marii Britanii care a adoptat stilul de viaţă al celebrităţilor, lucru de neconceput pentru rudele sale cu sânge albastru.

Citeste si Cum arată meniul familiei regale britanice? Uite ce alimente consumă regina Elisabeta a II-a

Prințesa Margaret s-a remarcat prin stilul său de viață controversat. Fuma 60 de țigări pe zi, fapt ce, în final, i-a cauzat și moartea. Consuma cantități mari de alcool și era răutăcioasă cu toată lumea. În 1950, Marion Crawford, o fostă guvernantă regală, a publicat o biografie a copilăriei Elisabetei și a Margaretei numită Micile Prințese în care descrie stilul vesel și amuzant al lui Margaret ca fiind unul scandalos.

Ziua Prințesei începea undeva în jurul orei 9.00. Lua micul dejun în pat, după care asculta radioul timp de două și citea ziarul. După o oră pe care o petrecea în cadă, sora Reginei își aranja părul și se machia. Apoi, prințesa cobora la parter pentru a bea un păhărel de vodka. La ora 13:00, lua prânzul, un prânz care dura nici mai mult, nici mai puțin de… 4 ore. În timpul mesei, fiecare persoană de la masă consuma jumătate de sticlă de vin, fructe și brânză.

Domnișoarele de onoare confirmă faptul că Prințesa Margaret a primit o educație inferioară celei primite Regina Elisabeta a II-a

În copilărie, Lady Anne a fost prietenă cu Prințesa Margaret, ulterior devenind una dintre domnișoarele de onoare ale celor două prințese surori. Lady Anne a petrecut mult timp în compania tinerelor prințese și pentru că tatăl ei, al 5-lea conte de Leicester, era prieten apropiat cu viitorul Rege George VI, tatăl Prințeselor Margaret și Elisabeta.

Citeste si Care este adevăratul motiv pentru care Regina Elisabeta a II-a alege mereu ținute colorate?

Potrivit afirmațiilor lui Lady Anne, metodele de educare a celor două prințese au fost complet diferite: “Pentru Regina Elisabeta au fost aduși profesori de la Oxford și Eton. Prințesa Margaret a beneficiat doar de o guvernantă de origine franceză și de un profesor de pian. În timp ce Elisabeta studia istoria constituției, Margaret nici nu auzise de așa ceva”.

Această teorie este confirmată și de Lady Jane Stevens, o altă domnișoară de onoare a Prințesei Margaret. Lady Stevens precizează, în plus, că această diferență de educație între cele două surori a fost, pentru Margaret, primul indiciu că viața ei avea să ia o cale diferită de cea a Elisabetei: “E prima dată când realizez că sora mea va deveni Regină și că eu nu voi avea nimic de-a face cu asta. Drumurile noastre o vor lua în cu totul alte direcții”, i-ar fi spus Prințesa Margaret lui Lady Jane.

Lady Jane Rayne, o altă domnișoară de onoare a Prințesei Margaret, susține că lipsa unei educații adecvate a avut un impact puternic asupra lui Margaret, a cărei viață de adult a fost afectată. Lady Jane adaugă că această lipsă de educație a avut un impact puternic asupra Prințesei Margaret la maturitate: “Cred că s-a temut că va rămâne în umbra Reginei. Dar ce rol ar fi putut avea lângă Regină?  Margaret a fost inteligentă, dar nimeni nu i-a apreciat și nu a profitat de inteligența ei. Nu s-a vrut de la ea decât să se descurce conorabil, să se mărite și să aibă copii”.

Citeste si Prințesa Diana a avut o rochie de mireasă de rezervă, despre care nici măcar ea nu știa

Foto: capturi YouTube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete