Motivul pentru care opt persoane au murit într-un incendiu într-un hostel din Moscova

Un incendiu într-un cămin din Moscova a ucis opt persoane, după ce gratiile de la ferestre i-au împiedicat pe cei aflați înăuntru să scape de flăcări.

Autoritățile au declarat că incendiul a izbucnit noaptea târziu în interiorul unei clădiri de apartamente cu mai multe etaje din sud-estul îndepărtat al capitalei ruse. Cauza nu a fost determinată.

Aproximativ 200 de persoane care locuiau în clădire au fugit din calea incendiului, iar patru persoane au fost internate în spital. Ministerul pentru Situații de Urgență a declarat că gratiile de la ferestrele căminului de la primul etaj i-au împiedicat pe ocupanți să evadeze. Este posibil ca proprietarii de pensiuni să fi dezactivat și o alarmă de incendiu.

Președintele comitetului de siguranță al consiliului municipal al Moscovei, Kirill Șitov, a declarat că a raportat în trecut autorităților încălcări ale siguranței la acest cămin, dar că nu s-a luat nicio măsură.

Hostelurile sunt obișnuite în Moscova pentru muncitorii cu locuri de muncă prost plătite, în special pentru imigranții din fostele țări sovietice din Asia Centrală. Agenția de presă de stat RIA-Novosti a declarat că cinci dintre victimele incendiului erau din Asia Centrală, scrie Washington Post.

Autoritățile au deschis un dosar penal privind încălcările de siguranță care au dus la decese.

Incendiile accidentale sunt frecvente în Rusia, unde se înregistrează sute de incendii în fiecare an din cauza infrastructurii învechite și deteriorate și a nerespectării standardelor de siguranță care sunt adesea permisive.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri