Motivul pentru care oamenii din Japonia evită să bea apă la masă

Dacă mergi la un restaurant dintr-o țară occidentală, vei primi probabil un pahar mare de apă cu gheață și felii de lămâie, dar în Japonia s-ar putea să primești doar un pahar foarte mic de apă. Japonezii cred că apa poate interfera cu “focul digestiv”, ceea ce face ca organismul tău să digere mai greu o masă. Și, deși a rămâne hidratat în mod corespunzător este crucial pentru sănătatea ta generală, a da pe gât pahare de apă împreună cu felul tău de mâncare poate face mai mult rău decât bine.

Oricât de contradictoriu ar suna, consumul unui pahar de apă la masă poate usca saliva. Unora le place să adauge o felie de lămâie în apă, ceea ce o transformă într-o băutură acidă care afectează secreția de salivă. Deoarece saliva servește ca o băutură sănătoasă pentru mediul tău bucal, a avea gura uscată poate duce la unele simptome neplăcute, inclusiv respirația urât mirositoare. De asemenea, apa cu lămâie poate agrava anumite afecțiuni, cum ar fi refluxul acid, și poate deteriora smalțul dinților, scrie Bright Side.

Atunci când bei apă la masă, saliva se diluează. Acest lucru, la rândul său, afectează eliberarea sucurilor gastrice responsabile de digerarea alimentelor. Ca urmare, stomacul tău primește semnale mai slabe pentru a descompune alimentele, ceea ce poate duce la balonare.

Deoarece consumul de apă în timpul mesei diluează sucurile digestive, afectează nivelul natural de aciditate al stomacului. Acest lucru afectează în mod negativ sistemul digestiv și face ca organismul tău să absoarbă mai puține vitamine și nutrienți.

De asemenea, mai scrie sursa citată anterior, consumul de apă la masă adaugă volum la stomac și crește presiunea asupra acestuia, la fel ca o masă mare. Acest lucru, la rândul său, poate agrava anumite condiții de sănătate și crește riscul de reflux acid. Deoarece consumul de apă în timpul meselor face ca organismul tău să secrete mai puține enzime digestive, poate duce la o reacție în lanț de efecte secundare, inclusiv arsuri la stomac.

Un alt motiv, extrem de important este faptul că un pahar de apă în timpul mesei poate, de asemenea, să te facă să pui kilograme în plus. Atunci când corpul tău nu poate digera suficient de bine alimentele, le transformă în grăsimi, ceea ce te face să te îngrași mai mult. De asemenea, consumul de apă la masă poate face ca organismul tău să elibereze mai multă insulină în sânge, ceea ce crește șansele de a stoca grăsime în corp.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate