Motivul pentru care grădinița ar putea deveni obligatorie

Dacă până acum grădinița era opțională, iar părinții puteau să îi țină pe cei mici acasă până în momentul în care începeau școala, parlamentarii își propun să schimbe regulile și să îi oblige pe părinți să își ducă copiii la grădiniță.

Motivul pentru care grădinița ar putea deveni obligatorie

Parlamentarii au studiat problema învățământului românesc și au ajuns la concluzia că între copiii care merg la grădiniță și cei care nu fac acest lucru, diferența este foarte mare. Pentru ca elevii să pornească de la același nivel, parlamentarii sunt de părere că grădinița ar trebui să devină obligatorie, iar cei mici să petreacă în sistemul de învățământ 15 ani.

“Copiii nu au acelaşi nivel de pregătire şi unii dintre ei au lacune pe care le recuperează foarte greu iar din acest motiv se inhibă de multe ori şi rămân în urmă şi în următoarele clase primare, cu pregătirea şcolară.”, a spus deputatul Marius Bota, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă această măsură este văzută cu ochi buni de autorități, fiind adusă în discuție o mai bună dezvoltare a copilului în colectivitate, această măsură ar putea fi aplicată cu dificultate, numărul grădinițelor și creșelor din România fiind mult mai mic decât cel al copiilor înscriși. Astfel, în fiecare an, părinții se chinuie să prindă un loc la o insituție de stat, iar în anumite situații, chiar apelează la rude pentru a-și muta domiciliul, din dorința de a-și înscrie copilul la o grădiniță de top.

Legea este deocamdată la stadiul de propunere, urmând ca aceasta să fie modificată, să fie introduse pedepse pentru cei care nu își duc copiii la grădiniță, iar mai apoi, proiectul de lege să fie înaintat Camerei Deputaţilor, pentru a fi dezbătut.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum s-ar putea schimba examenul de Bacalaureat? Ministrul Educației dorește introducerea unei noi sesiuni de examinare

Rezultat surprinzător în sistemul universitar! Care este cea mai performantă universitate din România

Tot ce trebuie să știi despre campania „desființați recreațiile'. Ce înseamnă și ce fenomen dorește să scoată în evidență?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Educatie