Monica Pop, acuzații grave la adresa lui Raed Arafat: „Crimă cu premeditare”

Profesor doctor Monica Pop a reacționat la afirmațiile făcute de Raed Arafat în ceea ce privește amânarea intervențiilor chirurgicale în următoarea perioadă.

Raed Arafat a stârnit rumoare în rândul populației atunci când a declarat că pacienții care nu reprezintă urgențe medicale să nu mai fie internați sau operați. Monica Pop a declarat că aceștia vor avea traume atât fizic, cât și psihic și că această decizie s-ar putea numi „crimă cu premeditare'.

„Nu îmi vine să cred că un medic a putut să debiteze aşa ceva. Şi a dat şi un exemplu care e o urgenţă: hernia de disc. Nu o fi de mare urgenţă ca şi intervenţie însă provoacă nişte dureri absolut insuportabile.

Cum e posibil ca un medic sa spună aşa ceva, să se amâne o astfel de operaţie. Pe urmă, toţi bolnavii programați trebuie operaţi. Într-o lună de zile se poate agrava orice fel de boală a unui pacient care necesită intervenţie chirurgicală. Trebuie revocat acest ordin. Este efectiv o crimă cu premeditare', a declarat revoltată Monica Pop, la Antena3.

Din cauza numărului mare de cazuri noi de Covid-19, săptămâna aceasta, Raed Arafat le-a recomandat managerilor de spitale să suspende operațiile și internările care nu reprezintă urgențe.

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifra dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate', a declarat luni după ședința de guvern șeful DSU, Raed Arafat.

Cu toate aceste, există și excepții, acestea fiind femeile însărcinate care au nevoie de controale periodice, pacienții care suferă de cancer sau cei care au nevoie de dializă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri