Moaștele Sfântului Mardare, descoperite neputrezite în SUA

Moaștele Sfântului Mardare au fost descoperite neputrezite

Prezenți la Biserica Mănăstirii “Sfântul Sava” din Libertyville, preoții au făcut o descoperire importantă pentru Biserica Ortodoxă. Mai exact, aceștia au descoperit moaștele Sfântului Mardare neputrezite. 

Sfântul Mardare urmează să fie sărbătorit în perioada 14-16 iulie, iar pentru a marca acest moment, preoții au decis exhumarea acestuia. Astfel, piatra funerară a fost îndepărtată, lucru care a făcut ca sicriul să se crape. Preoții prezenți la eveniment au povestit că în urma acestui incident, din sicriu a ieșit  un miros dulce de mir, miros care a dispărut repede, potrivit lonews.ro. Ulterior, Părintele Nicolas Kostur a inspectat cu atenție interiorul sicriului și a descoperit că trupul Sfântului Mardare era aproape intact. Mai exact, mâinile sfântului nu erau putrezite, iar barba și părul acestuia arătau de parcă ar fi fost îngropat în urmă cu o zi.

Moaștele Sfântului Mardare au fost spălate cu apă și vin, unse cu mir și puse într-o raclă, urmând ca în luna iunie acestea să facă obiectul unei ceremonii ample.

Foto: pixabay.com

Citește și:

În calendarul ortodox au fost adăugați 4 noi sfinți. Aceștia sunt preoții canonizați de Sinodul Bisericii Ortodoxe

Tradiții și superstiții de Sfinții Împărați Constantin și Elena

Zi importantă în calendarul ortodox. Astăzi este pomenit Teodor cel Sfințit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Spiritualitate