Mit sau realitate: părul poate albi peste noapte?


Primele fire de păr alb reprezintă o adevărată problemă pentru doamne, iar dacă majoritatea sunt norocoase și se confruntă cu acest disconfort destul de târziu, altele sunt nevoite să își vopsească părul de la vârste fragede pentru a masca firele albe. 

Auzim de foarte multe ori povești despre anumite persoane care au încărunțit în urma unui șoc emoțional puternic sau din cauza stresului, așa că am întrebat un specialist dacă este vorba doar despre un mit sau această problemă chiar există în realitate.

Mit sau realitate: părul poate albi peste noapte?

Invitată în emisiunea “Lifestyle sănătos”, Olivia Timnea, medic primar medicină de familie, a explicat că albirea părului se poate produce într-un interval foarte scurt de timp, chiar de la o zi la alta, mai ales în cazul unor șocuri puternice. Astfel, încărunțirea părului este determinată de o mulțime de factori, inclusiv psihologici, această problemă fiind declanșată de apariția unui dezechilibru hormonal.

“Nu este chiar un mit. Există o explicație medicală, acele celule care încep să dispară. Care este cauza dispariției lor? Nu cunoaștem, dar cu cât dispar mai multe, cu atât culoarea părului se transformă în alb, adică încărunțim. Există și situații, de gen tragic am putea spune, în care persoanele încărunțesc de pe o zi pe alta. Chiar nu este un mit. Te poți trezi cu foarte multe fire de păr alb. Nu aș putea să spun în totalitate, dar într-o proporție destul de mare. Ca atare, până la urmă, organismul nostru dozează cantitatea de stres care se revarsă sub formă de hormoni. Indiferent cum încercăm să interpretăm, tot hormonal se produce totul și eliberarea unei cantități mai mari de hormoni poate determina o albire progresivă și destul de abundentă a firelor de păr. Eu am avut paciente care au pățit și dacă la bărbați nu este atât de puternic și poate le dă chiar un șarm uneori, la femei este tragic. Am avut paciente care au trecut prin anumite stresuri emoționale, privări de libertate sau alte stresuri, și care s-au manifestat sub această formă. Nu au albit brusc, dar într-un interval de timp foarte scurt.”, a spus Olivia Timnea, medic primar medicină de familie.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea ce spune medicul Olivia Timnea despre cauzele care duc la apariția firelor de păr alb.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum pozezi pentru mai mult succes pe Instagram?

Trăsăturile oamenilor care poartă numele Alexandru și Alexandra

S-au iubit, s-au despărțit și și-au găsit liniștea în brațele altcuiva! Care sunt cuplurile verii 2019?

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos