Mircea Dinescu, dorul de soție îl sfâșie. Ce i-a cerut scriitorul fiului său?

Mircea Dinescu se agață de frumusețea ce o poate oferi viața pentru a-i mai ameliora dorul de regretata sa soție. Marea  dorință pe care o are i-o poate îndeplini doar fiul său.

Scriitorul își dorește să devină bunic și consideră că doar un nepot i-ar mai putea bucura existența mai ales după ce, în 2019, Mașa Dinescu a trecut în neființă. Fiul său, în vârstă de 35 de ani, este preocupat, în prezent, de carieră mai mult decât întemeierea unei familii. Acesta este membru al trupei Impex și se ocupă cu reinventarea unor manele la noile tendințe muzicale.

„L-am rugat și eu pe fiul meu, Andrei, să facă și el copii, să-i aducă aici, la Cetate! I-aș crește aici, i-aș pune să stea în grădină, să cultive, să dea cu sapa, să aibă o copilărie frumoasă, așa cum am avut noi.

Nu să-i strice pe copii cu telefoanele, cum se face acum. Din școala asta de acum, on-line, ies numai semi analfabeți', a spus Mircea Dinescu în cadrul emisiunii „Poezie și delicatețuri', difuzată de postul de televiziune Prima TV.

În toamna anului 2019, Mașa Dinescu, la doar 58 de ani a decedat. Dispariția ei timpurie i-a lăsat o imensă rană în suflet soțului ei, mai ales că visau la o bătrânețe liniștită împreună. Cei doi au fost căsătoriți timp de 35 de ani și i-au avut împreună pe Irina și Andrei. Cei doi copii sunt atrași de lumea fascinantă a artei, fata fiind actriță, iar băiatul este pasionat de muzica și cultura țigănească.

„Împlinisem 30 de ani, iar ea abia termina liceul. E o diferenţă de 11 ani între noi. A fost fascinaţie reciprocă: ea, mult mai timidă şi mai cuminte decât mine, o fată graţioasă, care cânta la pian, făcuse balet şi voia să dea la Arhitectură. Eu: un derbedeu, lumpenproletarul trecut bine prin lume, ca un vas scuturat de multe furtuni.
Eram obosit şi vo­iam să trag la o lagună. Am găsit în ea un port liniştit. Relația noastră e foarte specială, poate pentru că venim din lumi extrem de diferite. Mașa provine dintr-o familie de intelectuali de vârf. Tatăl ei, profesor de literatură rusă, specialist în Dostoievski, iar mama, autoare de cărți despre Eminescu, Pușkin, Lermontov' —- Mircea Dinescu

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete