Miocardita – care sunt semnalele de alarmă?

Miorcardita este o afecțiune cardiovasculară despre care se vorbește des în ultima perioadă. Care sunt semnalele de alarmă care trebuie să te trimită imediat la medic?

Miocardita apare atunci când mușchiul inimii, miocardul, se inflamează. De regulă, există câteva simptome care pot pune pe oricine în stare de alertă. În același timp, e posibil ca afecțiunea să nu aibă manifestări atât de evidente și, astfel, să pună viața persoanei în pericol, putând provoca decesul acesteia.

Vorbind despre o afecțiune cardiacă, ne putem gândi că aceasta vizează, de regulă, persoanele mai în vârstă. Însă, adevărul este că aceasta, în mod special, este o reacție a organismului persoanelor tinere, cu media de vârstă de până în 42 de ani.

În general, cauza este legată de o infecție bacteriană, fungică sau virală. Inima nu mai poate irigată normal cu sânge, apărând simptome precum puls neregulat, oboseală, dificultăți de respirație sau dureri în piept. Însă există și cazuri neinfecțioase de miocardită.

Așadar, având în vedere că simptomele pot varia, iar cauzele nu pot fi întotdeauna stabilite cu exactitate, este de mare importanță ca la primele semne evidențe să fie apelați specialiștii din medicina de urgență. Altfel spus, dacă observați la cei apropiați sau simțiți că aveți dificultăți respiratorii sau dureri la nivelul pieptului, apelați la 112.

Statisticile arată că, de cele mai multe ori, moriocardita se ameliorează fără tratament, cu vindecare completă.

În unele cazuri este nevoie de un tratament specific și repaos, iar în cazurile mai severe, de un tratament mai complex.

Miocardita – poate fi prevenită?

Nu există măsuri exacte legate de prevenția miocarditei, ci cele pe care le luăm împotriva oricărui tip de infecție. Asta înseamnă: a nu intra în contact cu o persoană răcită/gripată, efectuarea vaccinului antigripal, spălatul pe mâini regulat.

Citește și: Se încheie pandemia cu Omicron?

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate