Ministrul Energiei, declarații dure la adresa firmelor din domeniul energiei: „Furnizorii au greșit”

Românii sunt asaltați la început de an de numeroase facturi cu sume de plată extrem de mari, mai ales cele din domeniul energiei. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, îi acuză pe furnizori că au greșit emiterea acestora fără compensare și fără plafonare.

„Furnizorii au greșit. Au greșit pentru că au emis facturi către oameni fără compensare, fără plafonare. Un mare furnizor, nu-i dau numele, până astăzi a dat drumul la facturi fără să aplice legea.

Abia astăzi (nr.luni 10 ianuarie), probabil în urma controlului declanșat de către Autoritatea de Protecția Consumatorului (…) abia în urma acestui control, care a pornit și avansează, au început să emită facturi.

Toți au dat, să zicem așa în ghilimele, vina pe faptul că a trebuit să-și adapteze programele informatice. Atât de greu să fie să-ți adaptezi un program informatic pentru a face niște scăderi înmulțiri, împărțiri?…Că până la urmă lucrurile sunt simple. Eu totuși, fac un apel către toți furnizorii să-și revină și să dea drumul la facturile corectate la absolut toți oamenii', a declarat ministrul, potrivit realitatea.net.

De asemenea, Ministrul Energiei este de părere că facturile nu au fost emise corect, oamenii plătind mai mult decât ar trebui, iar atunci când se fac sesizări, furnizorii revin asupra acestora modificându-le prin returnare.

„Oamenii au nevoie de bani. Nu trebuie să le bage mâna în buzunar. Este suficient, este gata, ajunge. Trebuie să înceapă să-și facă treaba dacă n-au făcut-o până acum. În statul acesta există mai multe organe de control.

Există Protecția Consumatorului care a acționat foarte repede, există Autoritatea de Reglementare în Energie, care ar trebui și ea să demareze un control, există Consiliul Concurenței pentru lucruri mai mari, dacă sunt înțelegeri de tip cartel și evident, există și Antifraudă, care și ea este la ANAF, care își ia este într-un control tematic absolut pe toată energia și așteptăm să vedem rezultate.

Eu cred că absolut toți toate instituțiile statului trebuie să lucreze mână în mână, împreună și cu noi, cu Ministerul Energiei, cu guvernul, în așa fel încât să se pună o dată ordine în această în această piață a energiei, în această facturare.

Stau să mă gândesc dacă nu fac cumva așa intenționat ca să își bată joc de oameni. Să știți că seara stau să mă gândesc. Oare ce o fi așa greu să emiți facturi cum trebuie', a mai spus Virgil Popescu, potrivit sursei mai sus menționate.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri