Mii de supraviețuitori ai atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001, diagnosticați cu forme rare de cancer

supraviețuitori ai atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 cancer

În fatidica zi de 11 septembrie 2001, o serie de atentate sinucigașe coordonate de gruparea teroristă Al-Qaeda a dus la moartea a mii de oameni. Cei care au scăpat cu viață au rămas cu traume fizice și psihice. Conform www.washingtontimes.com, mii de supraviețuitori ai tentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 au fost diagnosticați cu forme rare de cancer. 

Supraviețuitori ai atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 s-au îmbolnăvit de cancer

La 17 ani de la tragedie, John Mormando, 51 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de sân. Acest tip de cancer apare doar la 1% dintre bărbați. Împărtășindu-le diagnosticul colegilor lui, nu mică i-a fost mirarea să afle că nu e singurul care suferă de o formă rară de cancer.

La începutul acestui an, Mormando era în cea mai bună formă și se pregătea să participe la maraton. Apoi a observat o umflătură ciudată la nivelul pieptului. Diagnosticul? Carcinom invaziv ductal. Mormando a fost operat și i-au fost îndepărtate tumorile de la ambii sâni, iar în prezent face ședințe de chimioterapie și radioterapie.

Citeste si Misterele atentatelor de la 11 septembrie 2001. Iată întrebări la care n-a răspuns nimeni.

Jeff Flynn, 55 de ani, a fost diagnosticat cu cancer de sân în 2011. La 10 ani după tragedie, Flynn a observat și el o umflătură pe unul dintre sâni. Nu i-a dat atenție, până în momentul în care sfârcul s-a așezat într-o poziție ciudată, retrăgându-se către interior. Trei zile mai târziu a primit cruntul diagnostic. “Deși nu am murit în acea zi, mulți dintre noi se sting din cauza bolilor provocate de inhalarea acelor substanțe toxice”.

Peste 5.000 de persoane care s-au aflat în Turnurile Gemene sau s-au numărat printre salvatori s-au îmbolnăvit de cancer, precizează avocatul Michael Barasch, a cărui firmă de avocatură reprezintă 11.000 de persoane afectate de evenimentele de la 11 septembrie în procesele intentate de acestea.

Previziuni sumbre

La începutul acestui an, un grup de cercetători a publicat un studiu realizat pe 14.474 de pompieri care au participat la operațiunile de salvare de la 11 septembrie și care nu sufereau de cancer la data de 1 ianuarie 2012. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că aproape 3.000 dintre participanții la studiu prezintă riscul de a se îmbolnăvi de cancer până în 2031.

Citeste si Cele 5 numere care vorbesc despre amploarea atentatelor terorise de la 11 septembrie 2001 

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri