Mihai Morar, decizie neașteptată după ce una dintre gemene s-a infectat cu Covid-19: „Pot face orice vreau!”

Mihai Morar este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de radio și televiziune. Acesta a luat o decizie neașteptată după ce una dintre fetele lui s-a infectat cu Covid-19.

Mihai Morar a ales să lucreze de acasă, deși este vaccinat și cu doza trei. De asemenea, acesta a făcut și un test PCR care a ieșit negativ. Potrivit legii, el nu este obligat să stea în carantină, însă și-a dorit să fie aproape de familia sa, oferind explicații care îi îndeamnă pe români să fie responsabili.

Prezentatorul de radio a postat pe contul său personal un mesaj civic. El va schimba joi prefixul și va petrece în carantină. „De ce fac radio de acasă? Nu-s sănătos?', și-a început Mihai Morar postarea. Una dintre gemene s-a infectat cu Covid-19, iar el a ales să stea acasă pentru evita neplăceri, chiar dacă legal are voie să circule. Și-a creat condiții pentru a munci de acasă și în același timp se bucură de cei dragi lui.

„În week-end, una dintre gemene a ieșit 'pozitiv' la testul PCR. Toți ceilalți din casă suntem 'negativ'. Deocamdată. Important e că simptomele sunt minore și toată lumea mea e bine. Conform legii, o persoană vaccinată cu a doua doză, chiar dacă e contact direct, nu trebuie să stea în carantină dacă nu prezintă simptome. Mai mult, eu am efectuată și doza 3.

Legal, pot circula liber, îmi pot vedea de viață. Moral, însă, am ales să stau acasă. Una dintre daunele majore ale pandemiei e că toți ne-am luat drepturi absolute. 'Sunt vaccinat, pot face orice vreau!' Sau, dimpotrivă, 'e dreptul meu să nu mă vaccinez!' Autoritățile și-au luat dreptul să închidă când, ce, cum și pe cine vor. Am văzut și medici care, în numele Cruciadei, clamau dreptul la dictatură medicală. Ăsta-i baiul. Ne-am 'îndumnezeit' cu toții.

Fiecare în micul lui dumnezeu cu d mic. 'Vaccinul ne va mântui' e o religie. 'Vaccinul ne omoară' e religia altora. 'Legea suntem noi' e secta unora. Iar, Adevărul, vezi bine, nu-i nici la unii, și nicidecum la alții…', a fost mesajul lui Mihai Morar pe contul său de Instagram.

Vedeta și-a continuat mesajul scriind pilda lui Brătianu oferită de Iorga.

'Sunt negativ. Și vaccinat. Și e și ziua mea săptămâna asta. Legea mă lasă să ies pe străzi. Dar e moral? Când știu atâția vaccinați care au fost curieri de virus. M-am vaccinat ca să fiu 'mai liber' decât 'fratele' nevaccinat? Sau m-am vaccinat ca să mă feresc de paturi de fier și măști cu oxigen?'

Spre finalul mesajului său, Mihai pare destul de iritat, motiv pentru care le-a oferit cititorilor săi pilda lui Brătianu.

'Adevărul e în 'vai, mama noastră' de țară. Cifrele, procentele, A.T.I.-urile spun totul despre noi. Pentru că, oricare,, 'știe el mai bine'. Fiecare s-a 'îndumnezeit'. Când era prim-ministru, Nicolae Iorga îi spune lui Ion I.C. Brătianu de la tribuna Parlamentului: 'Ce pot învăța eu de la un inginer?' Iar Brătianu îi răspunde: 'Măsura, domnule, măsura!'. Măsura. Asta ne lipsește.

Ne-am 'îndumnezeit' toți, fără măsură. Toți știm, chiar dacă nici nu suntem în măsură să vorbim. În România, chiar și când se iau măsuri, se iau fără măsură. Ne dușmănim, în loc să ne unim, ne măsurăm puterile, în loc să ne adunăm puterile. Am întrecut orice măsură. Ne-am 'îndumnezeit' în dumnezei cu d mic, fără smerenie'.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete